Prijavite se

Stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika

Marko Lukunić/PIXSELL
21.08.2019.
u 23:03

Jesenski semestar održava se između rujna i prosinca ove, a proljetni između ožujka i svibnja sljedeće godine

Do kraja kolovoza moguće se prijaviti za stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika u nadolazećoj akademskoj godini. Javni poziv objavio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske. 

Ured odobrava do deset stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika u trajanju od jednog semestra (jesenski ili proljetni) i to za početnu razinu (A1). Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organiziraju Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE. 

Jesenski semestar održava se između rujna i prosinca ove, a proljetni između ožujka i svibnja sljedeće godine.

Na Poziv se mogu prijaviti pripadnici hrvatskog naroda, njihovi potomci i supružnici, prijatelji hrvatskog naroda koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, punoljetni su, imaju najmanje srednju školu i prebivalište izvan Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u Hrvatskoj, ali ne duže od tri godine. 

Sve pojedinosti o Javnom pozivu dostupne su na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije