Luxexpo

Slavonci i Baranjci uzimaju stvari u svoje ruke. Predstavit će se u Luksemburgu

Ljubica Karaman i Mirjana Kacavenda
28.02.2019.
u 09:46

Hrvatsko društvo Luksemburg organiziralo je poslovne sastanke hrvatskih izlagača s nekoliko velikih trgovačkih lanaca kako bi se potaknuo plasman slavonsko-baranjskih proizvoda na ovo zahtjevno, ali i obećavajuće tržište

U Luksemburgu se 2. i 3. ožujka 2019. u prostoru velesajma Luxexpo na Kirchbergu održava 36. festival migracija, kultura i građanstva, na kojem će i Hrvatsko društvo Luksemburg biti zastupljeno vlastitim štandom. 

Ove godine posjetiteljima se predstavljaju Slavonija i Baranja, a cijeli projekt financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na događanju će članovi i prijatelji Hrvatskog društva Luksemburg sa svojim gostima iz Lijepe Naše pripremiti degustacije i prodaju pića te gastronomskih proizvoda i videoprezentaciju turističkih sadržaja Slavonije i Baranje. 

U pripremi nastupa sudjelovalo je desetak slavonsko-baranjskih tvrtki. Vina, rakije i likere predstavit će: web-trgovina all4wine.hr, Vinarije Josić, Iuris i Brzica, Obrt za proizvodnju i trgovinu pića Romić te Vino Belje. Za gastronomsku ponudu pobrinuli su se: Belje d.d., BB OIL d.o.o. i OPG Krička.

Hrvatsko društvo Luksemburg organiziralo je poslovne sastanke hrvatskih izlagača s nekoliko velikih trgovačkih lanaca kako bi se potaknuo plasman slavonsko-baranjskih proizvoda na ovo zahtjevno, ali i obećavajuće tržište. U sklopu toga zakupljena je internetska stranica croatie.lu na kojoj će se dugoročno raditi na predstavljanju gospodarske i turističke ponude hrvatskih subjekata u Velikom Vojvodstvu Luksemburga.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije