Već četiri desetljeća

Sjever Chicaga u znaku Hrvata

Foto: Tina Sonders
1/6
07.05.2018.
u 09:40

Mnogi naraštaji prošli su kroz ovu skupinu i ostavili trag. Brojni od prvih polaznika i danas su na razne načine uključeni u rad društva. Većina novijih polaznika djeca su nekadašnjih članova

U srednjoj školi Cruz Charter na sjeveru Chicaga okupilo se tristotinjak gostiju koji su već tradicionalno, 33. godinu zaredom, kraj
travnja rezervirali za važan događaj – koncert Hrvatske loze.

Spomenuta tamburaško-plesna skupina u trećem po veličini gradu u Sjedinjenim Američkim Državama djeluje gotovo četiri desetljeća. Materijalnu i moralnu potporu pruža joj Hrvatski kulturni centar i Župa blaženog Alojzija Stepinca.

Mnogi naraštaji prošli su kroz ovu skupinu i ostavili trag. Brojni od prvih polaznika i danas su na razne načine uključeni u rad društva. Većina novijih polaznika djeca su nekadašnjih članova.

Loza je, uz Hrvatski kulturni centar i Župu blaženog Alojzija Stepinca, zasigurno jedna od najznačajnijih organizacija koja hrvatsku tradiciju prenosi na mlađe naraštaje.

Na pozornici su joj se tako pridružili gosti KUD-a Hrvatska baština ''Chicago'' koji čine nešto stariji članovi zajednice, Klub Stepinac koji djeluje u sklopu Hrvatske škole Kardinal Alojzije Stepinac te maleni polaznici Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Ove godine Hrvatska loza dolazi na turneju u Hrvatsku. Ako budete mogli, nemojte nikako propustiti njihov nastup. Vidjet ćete sretna lica djece i njihovih roditelja koji toliko daleko od domovine čuvaju našu kulturu, tradiciju i baštinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije