VRIJEDNO PRIZNANJE

Raymond Rojnik nagrađen Kulturnom nagradom Metron za 2019. godinu

RAYMOND ROJNIK
Foto: Petar Tyran, Hrvatski centar
14.02.2020.
u 17:20

Između ostalog, kumovao je i pri službenoj uspostavi političkih i gospodarskih veza regije Varaždin i savezne pokrajine Gradišće

Sedmeročlani ocjenjivački sud za dodjelu godišnje Kulturne nagrade Hrvatskog centra gradišćanskih Hrvata u Beču, jednoglasno je odlučio na svojoj sjednici 12. veljače ove godine da će ovu nagradu za 2019. godinu dodijeliti Raymondu Rojniku, ravnatelju Koncertnog ureda u Varaždinu za njegov doprinos uspostavi suradnje s gradišćanskim Hrvatima u Hrvatskom centru u Beču te Gradišću, kao i povezivanju Varaždina i Varaždinske županije s austrijskom pokrajinom Gradišće, u kojoj živi oko 35 tisuća gradišćanskih Hrvata.

U obrazloženju navedene odluke stoji da je Rojnik još 1990. godine uspostavio suradnju s „Društvom za kulturu na selu“ u Velikom i Malom Borištofu i Šuševu u Gradišću (pod vodstvom Štefana Zvonarića, Monike Trimmel-Roženić i Stipe Mlikotića), te posredovao i u dolasku brojnih hrvatskih glazbenih umjetnika i orkestara u Beč i Gradišće.

„Raymond Rojnik kao ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin i u toj funkciji, uz ostalo, i organizator/producent Varaždinskih baroknih večeri uspostavio je uske veze s Hrvatskim centrom u Beču, a u novije vrijeme posebno i s Hrvatskim balom u Beču, iz čega se je rodilo i partnerstvo sa Svečanim balom Varaždinske županije“, stoji u priopćenju Hrvatskog centra, uz napomenu kako je Rojnik osobnim sudjelovanjem na balu i doniranjem vrijednih nagrada za tradicionalnu balsku tombolu neslužbeno postao „počasni konzul“ Hrvatskog centra, a time i gradišćanskih Hrvata u Varaždinu i u Varaždinskoj županiji.

„Raymond Rojnik je kumovao i pri službenoj uspostavi političkih i gospodarskih veza regije Varaždin i savezne pokrajine Gradišće, što se je manifestiralo i prilikom službene radne posjete Varaždinskog župana Radimira Čačića i županijskog izaslanstvom zemaljskom poglavaru Gradišća Hansu-Peteru Doskozilu i zemaljskom savjetniku Kristijanu Ilediću“, dodaje se.

Dobitniku Metrona za 2019. godinu nagrada Hrvatskog centra će biti uručena u proljeće ove godine, a dobitnik je vijest o vrijednom priznanju primio, kako se navodi, „s velikim veseljem i zadovoljstvom“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije