Povijesna karavana

Putovanje tragovima predaka gradišćanskih Hrvata

Hrvatska redakcija ORF-a
19.07.2019.
u 09:30

U Mokrom Háju slavila se 450. obljetnica doseljenja Hrvata. Dokument o tome čuva se u mjestu Skalica u Slovačkoj

U Slovačkoj, u Šenkvicama i mjestu Mokrý Háj završilo je povijesno putovanje "Po staza naših starih". Skupina od 20 ljudi putovala je tragovima predaka gradišćanskih Hrvata. Put ih je vodio iz Kostajnice u Hrvatskoj, preko Mađarske i Austrije do Slovačke.

"Iz Hrvatske Kostajnice krenuli su zato što je dokumentirano da su se Hrvati iselili i naselili u slovačka mjesta Šenkvice i Mokrý Háj", rekao je Rado Jankovič, predsjednik Hrvatskog kulturnoga saveza u Slovačkoj Rado Jankovič.

U Mokrom Háju slavila se 450. obljetnica doseljenja Hrvata. Dokument o tome čuva se u mjestu Skalica u Slovačkoj. Hrvati su najprije naselili Šenkvice, a zatim i Mokrý Háj, za koji su nekada koristili i ime "Na Hrvati". 

Povijesna karavana u nedjelju je nastupila i u Šenkvicama u Slovačkoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije