Zagreb

Prvi skup Međunarodne mreže istraživača migracijskih procesa između Hrvatske i Južne Amerike

More
Ivana Ivanović/PIXSELL
30.08.2019.
u 13:15

Dio tog migracijskog vala bili su i Hrvati. Danas na području Južne Amerike živi između 500 tisuća i 750 tisuća potomaka hrvatskih iseljenika

Znanstveni skup "Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike. Povijest, kultura i društvo" bit će organiziran 11. i 12 prosinca 2019. u Zagrebu .

U žarištu interesa skupa bit će selidba brojnih europskih doseljenika u zemlje Južne Amerike početkom 20. stoljeća, potaknuta potrebama za radnom snagom zbog iskorištavanja velikih rezervi sirovina na tom području i ograničavanjem useljavanja u Sjedinjene Države. Dio tog migracijskog vala bili su i Hrvati. Danas na području Južne Amerike živi između 500 tisuća i 750 tisuća potomaka hrvatskih iseljenika.

Tijekom znanstvenog skupa raspravljat će se o migracijskim procesima, utjecajima migracijskih politika, doprinosu hrvatskih zajednica zemljama u kojima su se nastanili hrvatski iseljenici, njihovim identitetima, kulturnim, političkim i vjerskim aktivnostima, načinima organiziranja, povratnoj migraciji, teorijskim i metodološkim problemima vezanima uz istraživanje hrvatskog iseljeništva u Južnoj Americi i sl.

Sudjelovanje na skupu bit će moguće i putem virtualnih konferencija. Događaj organiziraju: Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Institut za migracije i narodnosti, Institut za društvene i političke studije Patagonije Nacionalnog sveučilišta u Patagoniji "San Juan Bosco" i Međunarodna mreža istraživača migracijskih procesa između Hrvatske i Južne Amerike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije