Magdalena Peranović

Prvi put dužnost vrhovne poglavarice preuzela časna sestra iz Hrvatske

Magdalena Peranović
IKA
10.05.2018.
u 09:09

Obitelj sestre Karle Marije potječe iz Bošnjaka (Vinkovci). Odselila je u Tübingen (Njemačka) gdje je 31. kolovoza 1971. godine rođena s. Karla Marija

Na redovitom XVI. generalnom kapitulu Družbe koji se od 30. travnja do 14. svibnja 2018. održava u kući matici u Sittardu (Nizozemska), izabrana je nova vrhovna poglavarica. 

Prvi put u povijesti Karmela Božanskog Srca Isusova ovu službu preuzela je Hrvatica s. Karla Marija od Križa, Magdalena Peranović. 

Obitelj sestre Karle Marije potječe iz Bošnjaka (Vinkovci). Odselila je u Tübingen (Njemačka), gdje je 31. kolovoza 1971. godine rođena s. Karla Marija. Ondje je završila školovanje.

Godine 1992. došla je u samostan u Zagreb i započela svoju redovničku formaciju. Doživotne zavjete položila je 2. srpnja 2000. godine. Proteklih šest godina sestra je u vrhovnoj upravi obnašala službu vrhovne savjetnice za hrvatsko govorno područje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije