Nakon 36 godina

Promjene u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Bietigheim-Bissingen

IKA
08.10.2019.
u 20:42

Mons. Sudar u propovijedi je istaknuo kako smo plod Božje ljubavi koji je sama ljubav

Hrvatska katolička zajednica Bietigheim-Bissingen proslavila je u nedjelju svoga zaštitnika sv. Franju Asiškoga. Tada se ujedno nakon 36 godina djelovanja u Njemačkoj od župljana oprostio voditelj hrvatskih katoličkih zajednica Bietigheim-Bissingen, Vaihingen Enz i Illingen fra Josip Bebić, kao i pastoralni suradnik Toni Kulić, koji je u tim zajednicama i zajednicama Ludwigsburg i Korntal djelovao godinu i pol. Ujedno je u službu novog voditelja zajednica Bietigheim-Bissingen, Vaihingen Enz i Ilingen uveden fra Ante Babić.

Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Lovre u Bietigheimu predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pomoćni vrhbosanski biskup Pero Sudar u zajedništvu s fra Josipom Bebićem, fra Antom Babićem, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, mjesnim župnikom i zamjenikom dekana Rolandom Deckwartom i župnikom u Vaihingen Enz Karlom Böckom. 

Misnom slavlju pribivao je i referent za dušobrižništvo katolika drugih materinskih jezika u Biskupiji Rottenburg-Stuttgart Ulrich Reif sa suprugom. Sve je na početku pozdravio fra Josip Bebić te je posebno zahvalio biskupu Sudaru na predvođenju misnog slavlja.

Mons. Sudar u propovijedi je istaknuo kako smo plod Božje ljubavi koji je sama ljubav: "Mi smo Božja obitelj. Crkva je Božja obitelj, a mi smo dio Crkve u koju danas mnogi sumnjaju, u kojoj se događaju nama čudna događanja. U njezinoj tisućljetnoj povijesti Bog joj je znao uvijek pokazati put. Bog je u njoj otvarao uvijek nove perspektive. I danas Bog vodi ovu i ovakvu Crkvu. To se pokazuje žrtvom i spremnosti živjeti za druge. Ta ljubav prema Bogu uključuje i ljubav prema njegovoj Crkvi. Zato danas pod ovom misom, gdje se mijenjaju pastiri ove zajednice, molimo da nam Bog sačuva to zrno vjere i povjerenja u njega, iz kojeg onda kliče i zrije plod naše pripadnosti Crkvi, našem hrvatskom narodu, a iznad svega pripadnosti Božjoj obitelji. Budimo ponosni da smo djeca Božja, da smo katolici – članovi njegove Crkve".

Vlč. Deckwart zahvalio je fra Josipu Bebiću na djelovanju u tim zajednicama u suradnji s mjesnom Crkvom te mu je zaželio Božji blagoslov na daljnjoj službi gvardijana u samostanu Zaostrogu u Hrvatskoj. Ujedno je pročitao dekret o imenovanju novim voditeljem zajednica fra Ante Babića uime mjesnog biskupa Gebharda Fürsta. Ujedno mu je zaželio novi početak u tim zajednicama.

Prigodnu zahvalnu riječ uputio je i referent Reif koji je prenio zahvalu mons. Fürsta i kanonika mons. Paula Hildebranda.

Na kraju misnog slavlja prigodnu riječ u povodu fra Josipova oproštaja i oproštaja Tonija Kulića te uvođenja u službu fra Ante Babića uputili su delegat Komadina, vlč. Böck, Marija Bauer, te uime pastoralnih vijeća tih zajednica Ivan Bodrožić i Mihajela Nosić. Toni Kulić zahvalio je svima na suradnji. 

Novi voditelj zajednica Babić istaknuo je kako će nastaviti na tragu uspješnog djelovanja svojih prethodnika u tim zajednicama. Mons. Sudar posebno je zahvalio fra Josipu Bebiću na obnašanju službi delegata za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i ravnatelja dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Misu je animirao mješoviti zbor i zbor mladih pod vodstvom Tonija Kulića. Nakon mise slavlje je nastavljeno u prostorijama zajednice zajedničkim ručkom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije