Građani bijesni
Povratak na članak

Preskupi stanovi u Njemačkoj. München uvjerljivo prvi, no doznajemo i gdje je najpovoljnije stanovati

Zašto je tako malo stambenog prostora po pristupačnoj cijeni?

Komentari 1

DO
Dolinski
08:44 17.06.2019.

kod nijemaca, kao i kod nas, previše je birokratrskih prepreka za novogradnju, što u konačnici utječe na to da se manje gradi, a kad se gradi to onda bude skupo. Birokratske prepreke su nešto bez čega se može. Nekada su ljudi kupili zemljište i bez da su ikoga išta pitali počeli su graditi - to je bila jedna krajnost, a danas smo diljem europe u drugoj krajnosti. Umjesto da države smanjuju birokraciju žele uvesti novu vrstu birokratskih mjera - ograničenje visine stanarine - do čega će to dovesti: u konačnici opet do iste situacija kao sada: mnogi neće moći doći do stana, samo što će eto na papiru si ga moći priuštiti, slično kao što su si svi u sovjetskom savezu mogli na papiru priuštiti auto, ali su ga zato moralo čekati po koju godinu (osim ako nisu imali vezu kod nekog birokrata)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.