Otvorena srca

Premijer Plenković na božićnom koncertu u Beču: Čestitam vam na zavidnom uspjehu

Foto: Snježana Herek
1/6
20.12.2018.
u 09:26

Dirigent Terza rekao je kako je dvorana diljem svijeta poznatih Bečkih dječaka, sjajne akustike, bila dodatni motiv zboru da približi božićno ozračje prisutnim Hrvatima i njihovim austrijskim prijateljima

Dojmljivom izvedbom tradicionalnih hrvatskih i austrijskih božićnih pjesama te svjetskih evergreena, Mješoviti zbor "Otvorena srca" iz Beča oduševio je razdraganu publiku u prestižnoj koncertnoj dvorani MuTh Bečkih dječaka.

Zborom je sigurno ravnao mladi hrvatski dirigent u Beču, Splićanin Giuseppe Terza, koji nije imao baš jednostavan posao, s obzirom na to da su s njegovim zborom nastupili i Zbor bečkog Konzervatorija Richard Wagner, Simfonijski orkestar "Ton der Jugend" (Zvuk mladih) te kao solisti, mlada i već međunarodno priznata violinistica iz Beča Andrea Nikolić koja je vrlo upečatljivim i maštovitim muziciranjem izmamila dugotrajni pljesak publike, kao i  tri mlade sopranistice iz Hrvatske, Kosova i Turske, Sara Dragičević, Lorika Ismajli i Defne Aydin.

Dirigent Terza dao je sve od sebe da iz zborova, orkestra i solista izvuče najviše što može, znajući i sam da taj zahtjevni program i glazbenu mnogoljudnost na pozornici može uskladiti jedino uz dobro poznavanje vokalno-instrumentalnog sloga s naglaskom na lijepu, zvučnu instrumentaciju.

Dugotrajni pljesak i povici "bravo" potvrda su ravnatelju zbora "Otvorena srca" i glazbenicima da su na pravom putu koji traži dalje usavršavanje.

Nakon koncerta članove zbora i dirigenta zbora "Otvorena srca" pozdravio je u Hrvatskom centru u Beču i hrvatski premijer Andrej Plenković, čestitajući im na zavidnom uspjehu.

Dirigent Terza rekao je kako je dvorana diljem svijeta poznatih Bečkih dječaka, sjajne akustike, bila dodatni motiv zboru da približi božićno ozračje prisutnim Hrvatima i njihovim austrijskim prijateljima.

Mješoviti zbor "Otvorena srca" osnivan je 1983. i već 34 godine djeluje kao sekcija Hrvatsko-gradišćanskog kulturnog društva u Beču. Broji više od 35 članova, uglavnom gradišćanskih Hrvata i suvremenih hrvatskih doseljenika.

Organizatori koncerta bili su Hrvatski centar i Zbor "Otvorena srca" iz Beča u suradnji s Austrijsko-hrvatskim društvom u Beču, te potporu i pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji.    

Komentara 1

RE
RebeccaGeorge
11:16 29.12.2018.

Donosim 86 dolara na sat radeći od kuće. Bio sAm šokiran kad mi je susjed rekao da je u prosjeku 95 dolara, ali vidim kako sada radi. Osjećam toliko slobode sada da sam svoj šef. učini to..........>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije