Javite svoje mišljenje

Predloženo proglašenje 22. kolovoza Danom Hrvata izvan Republike Hrvatske

Zastava
Siniša Hančić/PIXSELL
26.02.2019.
u 10:24

U tijeku je e-savjetovanje te vas iz Ureda pozivaju da pridonesete kvalitetnoj javnoj raspravi

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske predložio je da se spomendan Blažene Djevice Marije, Kraljice Hrvata, 22. kolovoza, proglasi Danom Hrvata izvan Republike Hrvatske.

"Dan Hrvata izvan Republike Hrvatske dan je koji će povezati Hrvate izvan Republike Hrvatske s njihovim hrvatskim identitetom i bogatom hrvatskom poviješću, dati priznanje postignućima i doprinosu Hrvata izvan Republike Hrvatske u ostvarivanju samostalnosti te pomoći u najpotrebitijim vremenima hrvatskog naroda", navodi se, između ostalog, u obrazloženju ovog prijedloga.

"Danom Hrvata izvan Republike Hrvatske naglasit će se zajedništvo jednoga i nedjeljivoga hrvatskog naroda koji uključuje i Hrvate u Bosni i Hercegovini, hrvatsku nacionalnu manjinu u europskim državama te hrvatsko iseljeništvo u europskim i prekomorskim državama", stoji dalje u obrazloženju.

U tijeku je e-savjetovanje te vas iz Ureda pozivaju da pridonesete kvalitetnoj javnoj raspravi. Svoje mišljenje možete dostaviti putem poruke na Facebook stranici Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske ili na ovaj e-mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije