Dragan Čović:

'Potrebno je napraviti mrežu odnosa s našim iseljenicima u Australiji'

Dragan Čović
Zeljko Lukunić/PIXSELL
03.11.2017.
u 14:37

Kada je riječ o susretima koje je imao s najvišim australskim dužnosnicima, predsjedatelj Predsjedništva BiH kaže kako je u tim razgovorima naglasio europski i euroatlantski put BiH te gospodarsku suradnju

Naš cilj bio je u razgovorima s udrugama koje okupljaju naše iseljenike barem drugu i treću generaciju vezati za domovinu kako bi dala svoj doprinos kvaliteti života i u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj – izjavio je za Fenu predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, govoreći o rezultatima susreta s iseljeništvom iz BiH i Hrvatske koje je proteklih dana posjetio u Australiji, javlja Vecernji.ba.

Čović ističe da je siguran kako i gospodarske udruge koje djeluju u Sydneyju imaju priliku unaprijediti suradnju između Australije i BiH koja bi se zasnivala na potencijalu upravo naših gospodarstvenika u toj zemlji.

– Oni se počesto osjećaju potpuno odsječeni od svojih matičnih domovina. Potrebno je napraviti kvalitetnu mrežu odnosa između tih institucija u BiH i Hrvatskoj s jedne i Australiji s druge strane te asocijacija naših građana ovdje. Time dobivamo snažnu mrežu potpore jačanju veza s našom dijasporom, ali i jačanju gospodarskih odnosa s Australijom – naglašava Čović.

Kada je riječ o susretima koje je imao s najvišim australskim dužnosnicima, predsjedatelj Predsjedništva BiH kaže kako je u tim razgovorima naglasio naš europski i euroatlantski put te gospodarsku suradnju, iako smo mi jako udaljene zemlje i znatno se razlikujemo u brojnosti populacije i ekonomskim potencijalima.

– Ključni naglasak australskih dužnosnika bio je na sigurnosnim pitanjima, posebno kada je u pitanju  povratak s ratišta pripadnika ISIL-a i naše povezivanje u jednu veliku koaliciju za borbu protiv terorizma i ekstremizma u svijetu. Čini mi se da je ovo pravi put kojim se može međusobno informirati i graditi strukturu koja će odgovoriti na sva iskušenja koja će evidentno dolaziti u budućnosti – smatra Čović.



 

Komentara 1

PI
pinokio68
09:32 04.11.2017.

Evo jos jednog mega-krimosa iz kuhinje kradezea.Ima vilu od 25 MILIONA MARAKA , a sve zaradio na posten nacin ,,ZNA SE,,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije