Vitez

Potpisani ugovori za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
03.09.2018.
u 09:26

U kulturno-umjetničkom djelu programa sudjelovali su djeca i mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine

U petak je u Vitezu održan svečani program u povodu potpisivanja ugovora za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Prisutnima se obratio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je u svom obraćanju okupljenima naglasio kako je neraskidiva vezanost i zajedništvo hrvatskog naroda s obje strane granice, kao i snažna opredijeljenost Vlade Republike Hrvatske temelj za još čvršće i snažnije povezivanje sa sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini. 
Milas je dodao kako su i ovi projekti primjer zajedništva te pokazatelj sinergijskog djelovanja i suradnje: "Potpora koju hrvatska država pruža Hrvatima u Bosni i Hercegovini nije samo dužnost, zakonska ili ustavna obveza nego nas spaja osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu bez obzira na zemljopisne granice, a zajedništvom koje nas je sačuvalo kroz povijest gradit ćemo prosperitetniju sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj."

Sudionicima svečanosti – dobitnicima potpore obratili su se kardinal Vinko Puljić i dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine te dobitnici potpore koji su zahvalili na podršci i njegovanju zajedništva.  

U kulturno-umjetničkom djelu programa sudjelovali su djeca i mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije