Naježit ćete se!

Poslušajte kako mladi Hrvati u Chicagu sviraju i pjevaju "Sve je ona meni"

Hrvatska loza
Foto: Mirjana Horvat
1/14
02.05.2017.
u 11:25

Za nama je još jedan uspješan koncert, a pred nama godina stvaranja, učenja, ali i zabave

KUD "Hrvatska loza", koja u Chicagu djeluje više od tri desetljeća, održala je svoj godišnji koncert te pokazala kako mladi naraštaji naših ljudi, toliko udaljeni od zemlje svoga porijekla, njeguju hrvatsku tradiciju i običaje. 

Kao gosti na pozornici pridružili su im se članovi KUD-ova "Baština" i "Stepinac", a oni najmanji, djeca iz Hrvatske škole u Chicagu, svojim su nastupom pokazala da "Loza" može računati na još mnoge mlade generacije.

I oni će uskoro postati njezini članovi jer biti dio ovog kulturno-umjetničkog društva znači biti dio zajednice koju krase neraskidive veze prijateljstva.

Svojom nazočnošću događaj je uveličala i generalna hrvatska konzulica u Chicagu, gospođa Sanja Laković i to u pratnji kolegice, gospođe Mirjane Horvat.

"Hrvatska loza širi hrvatsku folklornu tradiciju daleko od domovine, njegujući hrvatsku kulturu kroz pjesmu i ples. Tako je pomogla generacijama naših ljudi u inozemstvu da očuvaju vlastitu kulturu i identitet", naglasila je Laković.

Za nama je još jedan uspješan koncert, a pred nama godina stvaranja, učenja, ali i zabave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije