master studij 'Leadership'

Pokreće se novi studijski program prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
04.05.2021.
u 12:27

Okosnicu programa čine kolegiji iz područja organizacijskog razvoja

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jurica Pavičić, potpisali su Sporazum o suradnji, temeljem kojeg se od iduće akademske godine pokreće novi studijski program posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva.

Riječ je o jednogodišnjem sveučilišnom master studiju "Leadership“ koji se u potpunosti odvija na engleskom jeziku. Okosnicu programa čine kolegiji iz područja organizacijskog razvoja. Okvir programa proširen je kroz dodana tematska predavanja te posjete najznačajnijim domaćim i stranim poduzećima i ključnim institucijama u Hrvatskoj.

Državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo zbog pokretanja programa kao i suradnje s Ekonomskim fakultetom.

"Ured je sudjelovao u osmišljavanju ovog programa i vjerujem da je pred nama master na koji možemo biti ponosni. Ekonomski fakultet u Zagrebu, zbog svoje akreditacije je globalno konkurentan i time privlačan mladima koji žele provesti godinu dana u Hrvatskoj, stječući ne samo znanje i međunarodno priznatu diplomu, već i vlastite, autentične doživljaje suvremene Hrvatske", rekao je Milas. 

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Jurica Pavičić i voditelj programa prof. dr. sc. Darko Tipurić, također su izrazili zadovoljstvo te naglasili kako je Ekonomski fakultet akreditiran od strane AACSB-a, a kroz ovaj jedinstveni program nastoji biti mjesto integracije studenata iz domovine i izvan Republike Hrvatske, naveo je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije