Gradišćanski Hrvati

Počele pripreme za 70. jubilarni Hrvatski bal u Beču

Hrvatski bal
Foto: Petar Tyran
15.09.2016.
u 12:09

Iz Italije dolaze i moliški Hrvati te njihova mlada glazbena skupina KroaTarantata

Hrvatski bal gradišćanskih Hrvata održat će se 21. siječnja 2017. u Parkhotelu Schönbrunn u Beču.

"S jedinstvenim sloganom - Hrvati meet Schönbrunn nastavljamo tradiciju prethodnih balova temeljenu na kulturi, diplomaciji, gospodarstvu i politici. Ovaj put se kroz vremenski i glazbeni vremeplov posebno obraćamo publici koja od samih početaka dolazi ovdje", rekao je Petar Tyran, predsjednik organizacijskog odbora.

U skladu s jubilejom osmišljen je i program. Goste iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Italije i Hrvatske zabavljat će različite glazbene skupine i orkestri.

Jazz orkestar Sigi Feigl podsjetit će na glazbene stilove 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, Cimbalova banda Petra Kuštara iz Bratislave svirat će ciganske melodije srednjeg Gradišća, a domaći Pax i ovaj put namjerava oduševiti publiku.

Nastupit će i sastav Bruji s programom za mlade generacije, Koprive iz Petrovog sela u Mađarskoj i bjelovarski Dixieland band s posebnim gostom Stjepanom Fortunom.

Iz Italije na bečki bal dolaze i moliški Hrvati te njihova mlada glazbena skupina KroaTarantata.

Za glazbeni doček uzvanika organizatori su pozvali tamburaški sastav Stalnost iz Čajte.

"Bit će tu i ponoćna kvadrilja, kako vidite za svakoga ponešto", istaknuo je Tyran dodavši kako bal tradicionalno završava u ranim jutarnjim satima gulaš juhom u Hrvatskom centru.

Naš sugovornik zamolio je sve posjetitelje, posebno one starije dobi i njihove nasljednike, da se jave ukoliko imaju stare fotografije, ulaznice, plakate ili bilo koji drugi materijal iz proteklih 70 godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije