Pittsburgh
Povratak na članak

Posebno osvijetljena smrt, suze i bol hrvatskog čovjeka u iseljeništvu

Vanka nije prezao od toga da kristalnom jasnoćom pokaže život malog čovjeka-radnika, vjernog gospodaru i kapitalu, često izloženog pogibiji i drugim nesrećama u rudnicima, željezarama i poslovima, kako bi preživio i opskrbio budućnost vlastite obitelji

Komentari 5

TU
Turpin17
13:29 26.11.2017.

Ne razumijem zasto toliko inzistirate na clancima o 'jadnim iseljenicima koji se muce i pate u tudjini, zeljni svoje domovine Hrvatske'. Imam puno prijatelja koji zive u Australiji, Njemackoj, USA itd. Vecina njih vam se slatko nasmije kad takoga nestosto procitaju. Ne zaboravite kad bi se oni stvarno tako patili u iseljenistvu, vratili bi se odmah u svoju Hrvatsku. Sada se mogu vratiti kad god to zele. Ne vidim da ih se puno vraca. Cak i nekolicina koji su se pokusali vratiti nisu dugo ostali u Hrvatskoj. Svjestan sam toga da su ovakvi clanci namijenjeni hrvatskoj mladezi s ciljem da se ne iseljavaju. Divna ideja. Samo bilo bi bolje kad be pronasli neki bolji i vjerodostojniji argumenat zaustaviti iseljavanje hrvatse mladezi. Ovakve clanke je lako dokazati kao neistinitima, tako da njihov utjecaj na hrvatsku mladez nece biti onakav kakav ste planirali.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.