Uoči Super Bowla

Dvojica hrvatskih Amerikanca daju – magiju

John Malkovich i Pete Radovich
Foto: CBS
1/4
01.02.2018.
u 09:22

Obojica strastveno vole košarku i prate NBA, a na snimanju je, osim o sportu, bilo riječi o Hrvatskoj, zemlji njihovih korijena u koju se često vraćaju

"Vidite li što se dogodi kada se susretnu dvojica hrvatskih Amerikanaca? Magija", našalio se TV producent američke mreže CBS Pete Radovich o svojoj suradnji s glumačkom legendom Johnom Malkovichem.

Za 150 milijuna gledatelja

Susreli su se na konzervatoriju Nove Engleske (New England Conservatory) u Bostonu, nedaleko od Malkovicheve kuće, a povod je bio snimanje četverominutnog reklamnog spota koji 47-godišnji Radovich potpisuje kao kreativni direktor i producent.

Spot u kojem slavni glumac ponavlja svoju ulogu, potom se satirično obraća redatelju i naposljetku s mnogo strasti u pratnji orkestra opisuje nogometnu utakmicu kao povijesni susret Davida i Golijata, prikazan je u nedjelju uoči utakmice američkog nogometa između Jacksonville Jaguara i New England Patriotsa i vidjelo ga je čak 50 milijuna gledatelja.

Američki nogomet sport je “broj 1” u SAD-u, a Amerikanci sitno broje do najvećeg sportskog događaja: Super Bowla, odnosno 52. finalne utakmice koja će se 4. veljače održati između Philadelphia Eaglesa i New England Patriotsa (s trenerom Billom Belichickim, hrvatskog podrijetla) u Minneapolisu. Super Bowl najgledaniji je TV program, prati ga u prosjeku 150 milijuna Amerikanaca, a Pete Radovich dosad je bio na čelu produkcijskog tima CBS-a u čak pet finalnih natjecanja, uključujući onaj jubilarni, 50. Super Bowl.

Poziv da dođe u Zadar

Tada je snimio trominutnu reklamu vrijednu 30 milijuna dolara (emitiranje pola minute reklame u finalu stoji pet milijuna dolara) s dvadesetak slavnih Amerikanaca: od Michaela Jordana, Davida Lettermana, Larryja Kinga i Johna Travolte do Betty White, Kate Hudson i Lady Gage, a za špice za protekla četiri Super Bowla osvojio je i Emmyje, kojih u svojoj kolekciji ima 30.

"Proteklih sam godina surađivao s najvećim imenima u Hollywoodu i u glazbenom svijetu poput Kevina Bacona, Rona Howarda, Michaela Keatona, Jay-Z-ja i napokon Johna Malkovicha. Znam da mnogi misle kako su showbiz zvijezde teške za suradnju, ali imao sam sreću da su svi odreda bili sjajni ljudi s kojima sam uživao raditi. Malkovich je jedan od najpristojnijih, najjednostavnijih i najprofesionalnijih umjetnika, s mnogo poštovanja prihvatio je moju viziju spota i vrlo pristojno dao nekoliko prijedloga. Nevjerojatno je koliko je karizmatičan, čim je zakoračio u prostoriju, unio je posebnu energiju i sva je pozornost u trenu bila na njemu", ispričao je svoje iskustvo Radovich. Otkrio je o čemu su, osim o sportu, razgovarali:

"Čavrljali smo o našim posjetima Hrvatskoj i kako tamo uživamo. On mi je pričao o svom omiljenom gradu – Dubrovniku, a ja o Zadru, u koji odlazim redovito s obitelji i gdje sam proveo godinu dana u srednjoj školi. I pozvao sam ga da me posjeti kad sljedeći put bude dolazio k nama na more".

Komentara 5

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:17 01.02.2018.

Mi Hrvati bismo rekli "Carolija" Magija govore srbi.

SV
stjepan v.
01:10 02.02.2018.

el baraba lazes kao pravi coban Malkovich su pitali odakle mu potjece prezime,i nije siguran dali je je hrvatsko, ili bosansko ili crnogorsko. otac mu je iz Zagore, Dalmacije i hrvat je. majka je bila francuskinja.

NO
nononina
19:38 04.02.2018.

Malkovic je tvrdi HRVAT kako je tvrdio u jednom intervjuu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije