Croatian Scholarship Fund

Ovo su stipendisti najveće hrvatske iseljeničke zaklade

Croatian Scholarship Fund
Foto: Croatian Scholarship Fund
1/2
20.08.2016.
u 11:45

Prestižne višegodišnje sveučilišne stipendije dobilo je 17 maturanata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Izabrani stipendisti proglašeni su najboljima među 200 prijavljenih koji su ušli u uži izbor. Odbor ove hrvatsko-američke zaklade vodio je računa, ne samo o odličnom uspjehu u srednjoj školi, već i o rezultatima u izvannastavnim aktivnostima, odabranom studiju te materijalnom statusu njihovih obitelji. 

Dobitnici su: Erika Cindrić iz Zagreba, Dominik Čubelić iz Velike Gorice, Tamara Čurić iz Gline, Stjepan Horvat iz Kumrovca, Anton Jakovčić iz Poreča, Tomislav Jaković iz Slatine, Marin Markanjević iz Vrhovina, Gabrijel Perkov iz Primoštena, Ana Perkušić iz Omiša, Mislav Petričević iz Đakova, Marija Strgačić iz Zadra, Ana Andačić iz Odžaka, Marija Brbor iz Ljubuškog, Ana Herceg iz Gornjeg Vakufa, Marko Knežević iz Žepča, Luka Markičević iz Lepenice te Marijan Mikolić iz Domaljevca. 

Ukoliko upišu željeni fakultet i zadovolje kvalitetom studiranja, zaklada će ih pratiti tijekom cijelog školovanja na jednom od hrvatskih sveučilišta. Omogućit će im i druge prednosti kako bi stasali u vrhunske stručnjake koji će u budućnosti pomagati svome narodu. 

Naime, cilj zaklade je, uz materijalnu potporu, pomoći budućim studentima i u njihovom intelektualnom te duhovnom rastu. Na taj način utjecajni američki Hrvati žele dati doprinos razvoju domovine, odnosno stvaranju nove generacije mladih i sposobnih ljudi.

Zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade, na različitim fakultetima diljem Hrvatske od 1993. diplomiralo je više od 200 studenata. Oni danas rade na sveučilištima, institutima, državnim institucijama ili korporacijama. U domovini su okupljeni u udruzi CSF-Hrvatska. 

Zakladu financiraju mnogobrojni američki dobrotvori, a jedan od najvećih je poznati hrvatski vinar Miljenko Mike Grgich. Inače, prije dvije godine u Sacramentu i Zagrebu svečano je proslavila 25. obljetnicu svog djelovanja. 

Danas uživa potporu američkih vlasti (svojedobno je američki predsjednik Clinton primio hrvatske stipendiste), ali i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije