Tradicionalni kolači

Ovako izgledaju predblagdanski dani naše dijaspore u Chicagu

Foto: Maria Dugandžić Pašić i Diana Soldo Massaro
1/21
23.12.2018.
u 11:32

Neopisivo je vidjeti drugi ili treći naraštaj djece naše dijaspore koja svojim trudom i ljubavlju prema korijenima i dalje čuvaju hrvatske običaje

Predblagdanski dani bili su prepuni događaja za Hrvate u Chicagu. KUD Hrvatska loza već dva vikenda organizira prodajne sajmove, od kojih se društvo financira. Tako je u prostorijama župe Blaženog Alojzija Stepinca 9. prosinca održan mali božićni sajam, gdje su se nudili tradicionalni božićni ukrasi, ali i mnogi predmeti s hrvatskim motivima. Za njegov uspjeh zaslužna je Mary Bašan Kraljević koja već nekoliko godina organizira ovo veselo okupljanje.

Već sljedeću nedjelju 16. prosinca, Hrvatska loza ponovno je zajednici ponudila dašak Lijepe Naše, prodajom blagdanskih kolača i pšenice. 

Predsjednica Hrvatske loze Ksenija Hrvojević organizira i manje radionice na kojima se peku isključivo tradicionalni hrvatski kolači. Upravo je to i najbitniji uvjet, jer je želja održati ne samo zajedništvo kroz druženje i pečenje kolača, već očuvati stare recepte po kojima su pekle njihove majke i bake.

Zatim se veliki broj naš ljudi okupio u Hrvatskom kulturnom centru u Chicagu gdje je održan svečani božićni ručak i predstava male škole pri Hrvatskom kulturnom centru. Sva pažnja bila je usmjerena na najmanje koji svojim plesom, pjesmom i recitacijama uveseljavaju okupljene, a često krene i pokoja suza. 

Neopisivo je vidjeti drugi ili treći naraštaj djece naše dijaspore koja svojim trudom i ljubavlju prema korijenima i dalje čuvaju hrvatske običaje.

Komentara 1

RE
RebeccaGeorge
11:08 29.12.2018.

Donosim 86 dolara na sat radeći od kuće. Bio sam šokiran kad mi je susjed rekao da je u prosjeku 95 dolara, ali vidim kako sada radi. Osjećam toliko slobode sada da sam svoj šef. učini to..........>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije