Jure Lovrinčević

'Osjećam svoje srce u Hrvatskoj, premda već 56 godina živim u Argentini'

Foto: Stella Hubmayer
1/8
02.07.2018.
u 11:26

Novinarka iz Córdobe Veronica Sudar javlja nam kako je stotinjak Hrvata prvog, drugog i trećeg naraštaja u Hrvatskom domu, uz ukusne ćevape, pratilo utakmicu. Bili su u dresovima, s obojenim licima i sa zastavama!

Naša dijaspora iz Argentine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji navijala je za dvije zemlje – Hrvatsku i Argentinu. Budući da je zemlja u kojoj oni žive ispala s natjecanja, preostalo im je da srcem i dušom do kraja navijaju za Lijepu Našu.

Sinoć su se Hrvati s tog južnoameričkog kontinenta okupili u svim većim gradovima. Jedni s obiteljima, a drugi s hrvatskim prijateljima, drhtali su uz vatrene! 

Novinarka iz Córdobe Veronica Sudar javlja nam kako je stotinjak Hrvata prvog, drugog i trećeg naraštaja u Hrvatskom domu, uz ukusne ćevape, pratilo utakmicu. Bili su u dresovima, s obojenim licima i sa zastavama!

Jure Lovrinčević, koji se rodio u Lijepoj Našoj, ispričao nam je kako je na početku patio, a poslije uživao u rezultatu! 

"Hvala vatrenima, dragom Bogu i Gospi koja uvijek prati Hrvate! Osjećam svoje srce u Hrvatskoj, premda već 56 godina živim u Argentini! Subašić je junak, a Rakitić, Modrić i svi vatreni pregazit će Rusiju", zaključio je naš sugovornik.

Pogledajte video

Komentara 1

DO
Dolinski
12:59 02.07.2018.

treba iseljenicima iz južne amerike maksimalno olakšat povratak u hrvatsku. time bi ovdje kompenzirali demografski minus. lakše je to, nego obitelji potaknuti da rode dijete više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije