Linz

Osječani fotografijama o Hrvatskoj oduševili Austrijance

Linz
Foto: Katarina Dorkin Križ
1/3
27.06.2017.
u 12:13

Izložbeni postav čine 42 fotografije, većinom u panoramskim formatima, koje opisuju našu domovinu kroz prostor i vrijeme

"Bljesak raznolikosti – Hrvatska" naziv je multimedijske izložbe (fotografije i timelapse film) višestruko nagrađivanog autorskog tandema iz Osijeka, Maria Romulića i Dražena Stojčića.

Događaj je održan u staroj gradskoj Vijećnici u Linzu, a izložba je oduševila prisutne Hrvate i njihove austrijske prijatelje. 

Izložbeni postav čine 42 fotografije, većinom u panoramskim formatima, koje opisuju našu domovinu kroz prostor i vrijeme.

Na otvorenju je bila hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković i gradska vijećnica za socijalna pitanja, integraciju i sport Karin Hörzing uime gradonačelnika Linza. Kroz program je vodio predsjednik Hrvatskog centra Zoran Bjelobrk.

Kako su nam rekli u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču, Hörzing je izrazila zadovoljstvo da je izložba postavljena na najposjećenijem prostoru u gradu. Ukazala je na važnost ovakvih projekata za jačanje međusobne kulturne suradnje i uspješne integracije stranaca u austrijsku sredinu.

Izložbu su organizirali predstavnici "Godine kulture Austrija – Hrvatska", austrijsko ministarstvo za Europu, integraciju i vanjske poslove te Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji u suradnji s Hrvatskim centrom u Linzu i počasnim konzulom Republike Hrvatske u Gornjoj Austriji prof. Wolfgangom Kaufmannom. 

Veleposlanica Vesna Cvjetković istaknula je veliku potporu i pomoć Austrije u međunarodnom priznanju Republike Hrvatske, posebno dokazanog hrvatskog prijatelja, bivšeg austrijskog potkancelara i ministra vanjskih poslova dr. Aloisa Mocka, čija je nedavna smrt duboko pogodila sve Hrvate.

Na kraju je prisutne pozvala da razgledaju izložbu kao dodatni poticaj da posjete Hrvatsku i uvjere se u njezine ljepote i gostoprimstvo.    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije