Dubrovnik

Održana prva nacionalna konferencija: Uključivanje dijaspore u razvoj zemlje podrijetla

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
24.10.2018.
u 09:59

Cilj konferencije bio je omogućiti razmjenu iskustava o postojećim modelima suradnje matičnih zemalja s njihovom dijasporom te izlaganje nacionalnih politika koje se odnose na mjere povratka

Početkom tjedna u Dubrovniku je održana prva konferencija pod nazivom "Uključivanje dijaspore u razvoj zemlje podrijetla" koju je organizirala Međunarodna organizacija za migracije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske predložio je temu konferencije.

Sudionicima se obratila Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika, koja je istaknula kako Hrvatska ima brojno iseljeništvo koje njihov državni ured kroz programe i aktivnosti povezuje s domovinom, a upravo takvim djelovanjem potiče na jačanje veza kako bi se što više uključili u razvoj domovine.

Sudionicima konferencije obratio se i Žarko Katić, državnik tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova, a na konferenciji su svoja izlaganja održali stručnjaci, znanstvenici i praktičari iz Njemačke, Irske, Izraela, Litve i Hrvatske te IOM-a, dok su se u rasprave uključili predstavnici drugih zemalja.

Cilj konferencije bio je omogućiti razmjenu iskustava o postojećim modelima suradnje matičnih zemalja s njihovom dijasporom te izlaganje nacionalnih politika koje se odnose na mjere povratka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije