Zagreb

Održan stručni seminar za 20 novoizabranih učitelja za rad u inozemstvu

Damir Špehar/PIXSELL
30.07.2019.
u 09:37

Ugledni stručnjaci iz struke i učitelji praktičari, kao i nadležni službenici u Ministarstvu, u programu seminara pokušali su novoizabranim učiteljima približiti i s različitih strana predočiti široko područje rada hrvatske nastave u inozemstvu

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 24. i 25. srpnja 2019. održan je stručni seminar za 20 novoizabranih učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.

Sudionike seminara uvodno je pozdravila izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, pomoćnica ministrice, koja im je čestitala na postignutim rezultatima na natječaju i izboru za rad u tako važnom dijelu odgojno-obrazovnog sustava te im zaželjela puno uspjeha i zadovoljstva u radu u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.

Ugledni stručnjaci iz struke i učitelji praktičari, kao i nadležni službenici u Ministarstvu, u programu seminara pokušali su novoizabranim učiteljima približiti i s različitih strana predočiti široko područje rada hrvatske nastave u inozemstvu.

Početkom školske godine 2019./2020. novoizabrani učitelji upućuju se na četverogodišnji rad u hrvatskoj nastavi na radna mjesta u Saveznoj Republici Njemačkoj, Republici Italiji, Francuskoj Republici te Švicarskoj Konfederaciji.

"Vjerujemo da će novoizabrani učitelji svojim radom pridonijeti ostvarivanju najvažnijeg cilja hrvatske nastave, a to je očuvanje i razvijanje hrvatskog identiteta i pripadnosti hrvatskoj kulturi djece i mladih koji odrastaju izvan domovine Hrvatske", piše na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije