Angel's Fund i fra Mladen Hrkać

Odlična suradnja humanitarne udruge iz Zagreba i Pittsburgha

John Lokmer
09.10.2018.
u 09:27

Prošle subote održan je 7. godišnji banket zbog prikupljanja sredstava za rad fonda. Odaziv je bio vrlo dobar jer su mnogi prepoznali rad ovih dobrotvora i njihova djelovanja

Angel's Fund osnovan je 2004. godine u Pittsburghu kako bi pomogao oboljelima kod liječenja, a posebno djeci iz siromašnijih obitelji i njihovim roditeljima. Ova humanitarna udruga usko je vezana s dječjom bolnicom u gradu (UPMC Children's Hospital of Pittsburgh). Brine o smještaju djece i roditelja koji ovamo dolaze zbog pretrage i liječenja.

Utemeljitelji udruge su liječnici Vujevich, Marion, Justin i Mark. Ovi poznati dermatolozi uspjeli su okupiti svoje kolege i druge pokrovitelje za spomenuti humanitarni projekt. Već kod osnivanja bila je točno određena narav i svrha udruge – pružiti financijsku pomoć djeci i obiteljima s posebnim liječničkim potrebama, i to ne za liječenje i lijekove, već za hranu, putovanje i smještaj.

Kao i mnoge druge udruge, Angel's Fund brzo je prepoznata u gradu i privukla pokrovitelje i dobrovoljce. Da bi se vodila skrb o prikupljenim sredstvima i poduzimale određene radnje kod uočavanja i dodjele pomoći, osnovan je Izvršni odbor u kojem su David i Pam Burkey, Dale i Suzie Cable, Steve i Deirdre Gardner, Todd i Margaret Izzo, Andrea Kaczmarek, Bernadette Luketich-Sikaras, Juastin i Lisa Vujevich, Mark i Chrissie Vujevich, Marion i Barbara Vujevich te John i Anne Ward.

Prošle subote održan je 7. godišnji banket zbog prikupljanja sredstava za rad fonda. Odaziv je bio vrlo dobar jer su mnogi prepoznali rad ovih dobrotvora i njihova djelovanja. Dječja bolnica nalazi se u sastavu Sveučilišta u Pittsburghu.

Uz mnoge pokrovitelje fonda, nalazi se i Hrvatska bratska zajednica u Americi koja usko surađuje s Angel's Fondom i njegov je podupiratelj od samog početka. Članovi i odsjeci Zajednice rado šalju svoje priloge fondu zbog potpore te u znak poštovanja i spomena na svoje pokojnike. Zajednica redovito šalje i svoje zastupnike na godišnje bankete udruge, čime podupire Angel's Fond. Zanimljivo je da je uspostavljena veza i suradnja ovog Fonda sa sličnom humanitarnom udrugom u Republici Hrvatskoj. To je Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać iz Zagreba, na čelu s njenim predsjednikom Ivanom Soldom i tajnicom Matejom Pandurić. 

Ove dvije ugledne udruge dokazale su i pokazale kako jedna drugoj mogu biti od pomoći i kako se treba nositi s onim nemilim problemima koje često socijalna strana društva ne primijeti iako su svakodnevica. Bolest poremeti sve životne planove, a posebno kod djece i roditelja jer...

"U trenutku kada doznate da je vaše dijete od tri godine teško bolesno, izmjene se svi mogući osjećaji od tuge, nevjerice, straha i brige, do toga kako ćete uspjeti financijski izdržati liječenje daleko od doma", rekla je Mirjana Soldo iz Zagreba.

Liječnik Marion Vujevich, osim dermatologije i humanitarnih pothvata, obavlja dužnost počasnog generalnog konzula Republike Hrvatske u Pittsburgu. Doista je poseban čovjek u svakom pogledu i pun je ljubavi prema domovini svojih predaka. Čest je gost u Zagrebu i rado sa svojom suprugom Barbarom putuje diljem Lijepe Naše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije