fra Marinko Vukman

Od 40 godina misništva čak je 38 proveo među hrvatskom dijasporom

IKA
23.07.2019.
u 21:47

Na misnom slavlju bila je i skupina mladih u narodnim nošnjama te više redovnica iz više družbi s kojima je fra Marinko tijekom svećeničkih godina surađivao. Pjevao je župni mješoviti zbor pod vodstvom s. Vitalije Križan

U Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu fra Marinko Vukman proslavio je u nedjelju 21. srpnja u Hrvacama kod Sinja 40. obljetnicu misništva.

Svečano misno slavlje u punoj crkvi Svih Svetih u Hrvacama predvodio je slavljenik fra Marinko u zajedništvu s voditeljem Hrvatske katoličke misije Lousanne u Švicarskoj fra Vladimirom Erešom, slavljenikovim nećakom dušobrižnikom u HKŽ München fra Filipom Mimicom, ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislavom Markićem, bivšim provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu fra Joškom Kodžomanom, domaćim župnikom Hrvaca fra Nevenom Pavlinušićem, fra Marijanom Karaulom, fra Antom Ivanom Rozićem, fra Nediljkom Jerkanom i fra Filipom Milanovićem-Trapom.

Na početku je sve pozdravio ravnatelj dr. Markić koji je istaknuo kako je fra Marinko 38 od ukupno 40 godina misništva proveo u hrvatskoj inozemnoj pastvi – u Stuttgartu, Sindelfingenu, Kelkheimu i sada u Münchenu, gradeći mostove i zajedništvo između našeg naroda u iseljeništvu i našeg naroda u domovini. 

"Fra Marinko i među nama gradi mostove slaveći svoju 40. obljetnicu. Uime hrvatskih biskupa, uime Ravnateljstva hrvatske inozemne pastve rado Ti ovom prigodom, fra Marinko, darujem sliku bl. Alojzija Stepinca i neka Te on svojim zagovorom i dalje prati u Tvom djelovanju, osobito sada u Münchenu, gdje djeluješ u župi bl. Alojzija Stepinca", rekao je dr. Markić slavljeniku.

Na kraju misnog slavlja fra Marinku je uime župe Hrvace i u svoje ime 40. obljetnicu misništva čestitao župnik fra Neven Pavlinušić, a potom je slavljenik zahvalio svima na sudjelovanju u tom zahvalnom misnom slavlju. Njegov nećak fra Filip Mimica uručio mu je blagoslov pape Franje. 

Na misnom slavlju bila je i skupina mladih u narodnim nošnjama te više redovnica iz više družbi s kojima je fra Marinko tijekom svećeničkih godina surađivao. Pjevao je župni mješoviti zbor pod vodstvom s. Vitalije Križan.

Slavlje je nastavljeno uz objed u HRV-centru u Hrvacama. Fra Marinku je čestitku uputio dr. Miro Kovač i drugi uzvanici, a u prigodnom su programu nastupili KUD "Peruća" iz Hrvaca, Klapa "Hrvace", te Dražen Žanko i Mate Bulić, kojima se pridružio i fra Marinko. 

Fra Marinkom život i svećeničko djelovanje prikazano je na video-prezentaciji uz popratnu riječ Bože Marića iz Münchena. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije