Oproštaj od otaca karmelićana

Obilježen kraj trogodišnjeg okupljanja Hrvatske katoličke misije Dublin

Foto: Hrvatski katolici u Irskoj
1/6
25.09.2018.
u 09:42

Od 27. studenoga 2016. pa do ove nedjelje, kad god smo zamolili oce karmelićane za bilo kakvo okupljanje u crkvi – oni su, ako je bilo prilike, uvijek rado izišli u susret dajući nam na korištenje crkvu ili bilo koji drugi dio svog samostanskog prostora

U prošlu nedjelju u St. Teresa's Church održano je zahvalno misno slavlje kojim je obilježen kraj trogodišnjeg okupljanja Hrvatske katoličke misije Dublin u spomenutoj crkvi otaca Karmelićana. Misnom slavlju pridružio se i Fr Jim Noonan, prior zajednice otaca Karmelićana u Clarendon Streetu, D2.

Vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin, izrekao je prioru kratku zahvalu – prisjetivši se samih početaka okupljanja naše misije od prije tri godine (7. srpnja 2015.), kada je uz odobrenje nadbiskupa Diarmuida Martina i tadašnjega priora Fr. Christophera Clarkea, naš fra Ljubomir Šimunović, OFM, voditelj misije u Londonu, počeo okupljati Hrvate na misna slavlja na materinjem jeziku u St. Teresa's Church.

Nastavak okupljanja i službeno osnivanje Hrvatske katoličke misije Dublin uslijedilo je nakon dolaska sadašnjega voditelja, vlč. Levakovića (koji je četiri mjeseca i živio u samostanu s Karmelićanima). Od 27. studenoga 2016. pa do ove nedjelje, kad god smo zamolili oce Karmelićane za bilo kakvo okupljanje u crkvi – oni su, prema prilikama, uvijek rado izišli u susret dajući nam na korištenje crkvu ili bilo koji drugi dio svog samostanskog prostora.

Fr Jim spomenuo je kako je u vrijeme njegova prvog boravka u ovoj Zajednici crkva nedjeljom popodne bila zatvorena, a kako je zbog okupljanja naših ljudi ponovno otvorena.

Vlč. Levaković uručio je prioru mali dar koji će ih sjećati na našu Zajednicu: bogato ručno urešenu svijeću na kojoj se nalazi grb karmelske obitelji. Svijeća je ručni rad zajednice klauzurnih sestara iz Reda bosonogih karmelićanki iz Breznice Đakovačke. Uz svijeću, sestre su izradile i komplet kaležnjaka, palu i korporal za kalež.

Susret je nastavljen druženjem u prostorima samostana, gdje smo najprije pogledali prezentaciju s izabranim fotografijama svih važnijih događaja protekle tri godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije