13 hrvatskih pjesama

Novi CD dvojice gradišćanskih Hrvata

Hrvatska redakcija ORF-a
04.11.2019.
u 21:36

Snimili su raznovrsnu glazbu, uz dvije crkvene pjesme: Crna Madona i Oči majke Marije

Novi CD s ukupno 13 hrvatskih pjesama nazvan je "Vako i tako, to smo mi". Glazbenu produkciju snimio je zabavljački duo "Original Brunntaler Kirchturmspatzen", koji čine Celindorfac Fric Kokošić i Štikapronac Hanzi Gludovac.

Snimili su raznovrsnu glazbu, uz dvije crkvene pjesme: Crna Madona i Oči majke Marije. Općenito su se odlučili za šlagere i narodne pjesme, na primjer Tovaruši moji/Prijatelji moji. Imaju i jednu soul pjesmu Duška Lokina.

Sastav "Original Brunntaler Kirchturmspatzen" postoji već 30 godina. Ime je dobio po vrapcima na crkvenom tornju Kirchturmspatzen, a Brunntal je od njemačkog Steinbrunn i Zillingtal. Hanzi Gludovac i Fric Kokošić već dugo se bave glazbom, a u mladosti su imali peteročlanu skupinu koja je svirala rock&roll i pop-glazbu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije