Treći dan radnog posjeta

Hrvatska predsjednica u New Yorku o presudama Haaškog suda

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marijana Marinović
1/3
06.12.2017.
u 10:45

Njezina američka turneja počela je u nedjelju u Bostonu, gdje se sastala s članovima kluba New England Friends of Croatia, utemeljenog prije 25 godina s ciljem okupljanja Hrvata i njihovih prijatelja

Na svom trećem radnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom, s kojim je razgovarala o stanju na jugoistoku Europe i presudama Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu.  

Njihov zajednički zaključak jest da presude suda idu na račun pojedinaca, a ne država. Ipak, predsjednica je odlučila kritizirati Haaški sud na tematskoj sjednici o radu Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije Vijeća sigurnosti UN-a. 

Njezina američka turneja počela je u nedjelju u Bostonu, gdje se sastala s članovima kluba New England Friends of Croatia, utemeljenog prije 25 godina s ciljem okupljanja Hrvata i njihovih prijatelja.

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je i Tehnološki institut Massachusettsa (MIT) te uručila odlikovanja hrvatskom znanstveniku Marinu Soljačiću. Nakon toga održala je predavanje na Fletcher fakultetu prava i diplomacije Sveučilišta Tufts na temu "Višedimenzionalni pristup u hrvatskoj vanjskoj politici".

Nakratko se susrela i s hrvatskim iseljenicima u prostorijama Stalne misije Republike Hrvatske pri UN-u i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u New Yorku, a do povratka u domovinu posjetit će još Washington. Svečano će obilježiti 25 godina diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država te održati govor na temu Inicijative triju mora na Atlantskom vijeću SAD-a. 

Komentara 1

Avatar __MAX__
__MAX__
13:15 06.12.2017.

Boli nju "mindja"...ona kao i svake godine na Bozic i Novu u New York....naravno na carun gradjana. Obecanja o najrazvijenijoj zemlji EUa macku o rep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije