svečana misa

Nakon sedam godina fra Frano se oprostio od zajednice Bad Cannstatt-Feuerbach

Foto: Katarina Pejić
1/5
07.09.2021.
u 11:10

Jedan je proces ovog projekta fra Frano okončao a to je prijedlog ovih zajednica u suradnji sa našim konzulatom upućen nadležnim ministarstvima u Domovini

Svečanom sv. Misom u Liebfrauenkirche pod Corona okolnostima u zajedništvu kolege fra Filipa Mimice, folklora, ministranata, zbora i vjernika ovih zajednica, fra Frano Milanović Litre je slavio misu zahvalnicu za rad i plodove sedmogodišnjeg suživota i služenja našem narodu u Stuttgartu i  svima zahvalio na dobroj suradnji i razumijevanju te naglasio da mu je to bio najduži mandat u 28 godina svoga misništva. (1 odgojitelj, 4 studij psihologije u Salanaci, 5 vojni kapelan, 4 kapelan u njemačkoj zajednici München, 2 župnik u Barrio Vucetich u Argentini, 3 župnik u njemačkoj zajednici Geretsried,1 župnik u našoj misiji u Kolnu i ovih 7 u Stuttgartu).

U propovijedi je istaknuo prema Evanđelju koliko je važno osluškivati i čuti glas kako naroda tako i svakog pojedinca te nastojati njihove terete kako životnih okolnosti tako i duše ozdraviti i upraviti pravim putem, putem Isusa Krista čijeg smo duha sv primili, ali nažalost zbog nesposobnosti slušanja postajemo slični mucavcu, koji bi se želio riješiti svoje nelagode, ali teško uspijeva. Zato ih je ohrabrio da i dalje slušaju riječ Božju i otvore se Božjem duhu jer u ovom bezbožnom svijetu samo nas suživot s Bogom može očuvati od opasnosti i dati nam smislom ispunjen život u služenju braći ljudima, vlastitim obiteljima i zajednicama u kojima se odvija naša teška svagdašnjica.

Izrazio je žalost što nisu bili spremni lančići sa likom sv. Nikole Tavelića, zaštitnika zajednice, koji su dio vjersko-humanitarnog projekta 10.hrvatskih zajednica u biskupiji Rottenburg Stuttgart u nastajanju te izrazio nadu da će njegovu ideju pastoralna vijeća dotičnih zajednica dovesti do kraja kako bi ojačali svoju prisutnost i izrazili jače zajedništvo kako u vjerskom tako i u nacionalnom smislu hrvatskog puka u inozemstvu.  

Jedan je proces ovog projekta fra Frano okončao a to je prijedlog ovih zajednica u suradnji s našim konzulatom upućen nadležnim ministarstvima u Domovini da se Pelješki most nazove Most sv. Nikole Tavelića, kako bi uz most prvog hrvatskog predsjednika stajao i most prvog proglašenog hrvatskog svetca, koji se štuje kao zaštitnik našeg naroda. Oproštajne riječi popratio je gromoglasni pljesak nazočnih.

Na kraju misnog slavlja u ime zajednica su mu se zahvalili predsjednici pastoralnih vijeća gosp. Dario Jurkić i Katarina Marići te poput ostalih prisutnih grupa i pojedinaca uručili oproštajne poklone koji će mu srce grijati i u budućoj službi u našoj zajednici u Frankfurtu na Maijni.

Nakon misnog slavlja nastavljeno je slavlje u vrtu gosp. Mate Vukušića na čijem stolu su bili uštipci, peka i roštilj uz piće. Tako se oproštaj od fra Frane u veselom ozračju na domaći način u okruženju prijatelja i gosp. konzula Ivana Sablića odvijao sve do kasnih sati ugodnog ljetnog dana Gospodnjeg 05.09.2021.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije