Fala

Najstarije hrvatsko folklorno društvo u Švicarskoj proslavilo 40. rođendan

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
12.09.2018.
u 09:07

U povodu obljetnice održana je smotra folklora u kojoj su sudjelovala društva iz Hrvatske, Njemačke i Švicarske

U proteklu subotu najstarije hrvatsko folklorno društvo u Švicarskoj "Fala" iz Schaffhausena obilježilo je svoju jubilarnu 40. obljetnicu postojanja. Glavni pokrovitelj događaja bio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Zvonka Milasa, kroz svoje obraćanje okupljenima istaknula je kako obljetnica HKUD-a "Fala" svjedoči kao živa poveznica hrvatskog iseljeništva i domovine, a okupljanjem najmlađih naraštaja ostvaruje se zajednički cilj – pripadnost jednom nedjeljivom hrvatskom narodu...

"Vaša domovina Hrvatska može i želi vam pružiti mnogo više kako bi vas podržala, ohrabrila, bila oslonac i partner u svim vašim aktivnostima i nastojanjima da očuvate i živite hrvatsku kulturu i zajedništvo", naglasila je Perkušić.

U povodu obljetnice održana je smotra folklora u kojoj su sudjelovala društva iz Hrvatske, Njemačke i Švicarske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije