Ivan Krpan

Mladi hrvatski glazbenik oduševio probranu bečku publiku

Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji
1/4
27.11.2018.
u 09:26

U svakom slučaju, napominju prisutni, bio je to nezaboravan glazbeni doživljaj i sjajna promocija Hrvatske

Nedavnim koncertom u diljem svijeta poznatom Konzerthausu u Beču, 21-godišnji pijanist iz Zagreba Ivan Krpan, inače pobjednik prestižnog glazbenog natjecanja Ferruccio Busoni 2017., oduševio je probranu bečku publiku. Ivan joj se odužio glazbenim dodatkom, skladbom Johanna Sebastiana Bacha "Zazivam te Gospodine Isuse Kriste" BWV 639.

Na koncertu su, između ostalih, bili i predstavnici veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji – Domagoj Marić i Katarina Dorkin-Križ.

Zahtjevnim programom, impresivno izvodeći djela glazbenih giganata Schumanna, Beethovena, Busonija i Liszta, mladi zagrebački pijanist pokazao je da ga isključivo zanima put vrhunskog pijanizma.

"Ponosni smo na našeg mladog pijanista iznimnog talenta koji je veličanstvenom svirkom u Konzerthausu pokazao da može stati uz bok najvećim svjetskim imenima", rečeno nam je u hrvatskom veleposlanstvu u Beču. Istaknuto je kako je Krpan svojom virtuoznošću i pijanističkom zrelošću oduševio glazbene znalce, a da je njegov mladenački žar i entuzijazam također došao do punog izražaja. 

U svakom slučaju, napominju prisutni, bio je to nezaboravan glazbeni doživljaj i sjajna promocija Hrvatske.

Ivan Krpan rođen je 1997. godine u Zagrebu, jedan je od najtalentiranijih i najuspješnijih mladih hrvatskih pijanista. Njegov otac Anđelko istaknuti je hrvatski violinista, a majka Gordana muzikologinja je, novinarka i urednica na Trećem programu Hrvatskog radija.

Ovaj 21-godišnjak za svoje je pijanističke izvedbe višestruko nagrađivan u zemlji i inozemstvu, a najveći mu je uspjeh prva nagrada 2017. godine na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Ferruccio Busoni u Bolzanu, jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu. Dobitnik je državne nagrade Vladimir Nazor te Rektorove nagrade za uspjehe u 2017. godini. Student je pete godine glasovira u razredu prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Komentara 1

ST
StephanieBeverly
12:55 29.11.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti==========>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije