Beč

Piplica ponovno izabran za predsjednika Austrijsko-hrvatske zajednice

Miroslav Piplica
Foto: Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport
1/3
30.06.2017.
u 11:51

Od ukupno 101 zastupnika, njih 94 glasovalo je za Piplicu, šestero za protukandidata Juru Stipića, a jedan je bio suzdržan

Na izbornoj sjednici održanoj u Beču, Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport (AHZ) ponovno je za predsjednika izabrala Miroslava Piplicu.

Ovo je nakon 11 godina predsjedanja Pipličin novi dvogodišnji mandat na čelu Zajednice koja broji oko pet tisuća članova i okuplja 22 hrvatske udruge te osam folklornih društava.

Od ukupno 101 zastupnika, njih 94 glasovalo je za Piplicu, šestero za protukandidata Juru Stipića, a jedan je bio suzdržan. 

Piplica se na kraju osvrnuo i na, kako je rekao, "neistine i izmišljotine" jednog hrvatskog portala koji je pisao o njemu i Zajednici u vezi s prikupljenim novcem u humanitarnoj akciji za vukovarski vodotoranj.

"Moj ponovni izbor za predsjednika s 94 posto glasova najbolji je odgovor onima koje smeta sve što je hrvatsko. Hvala vam svima na velikoj potpori. Vi ste svjedoci mog i vašeg rada ne posljednje dvije, nego zadnjih 11 godina otkako sam predsjednik ove najbrojnije i najorganiziranije zajednice Hrvata u svijetu, na što sam posebno ponosan“, istaknuo je Piplica.

Napomenuo je kako je i osobno, kao i neki drugi članovi, financijski potpomagao aktivnosti udruga okupljenih u zajednicu.

Izborna sjednica, koja je počela hrvatskom himnom, iskorištena je i za dodjelu posebnih priznanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije