Najava događaja

Miss hrvatskog iseljeništva birat će se u Beču

Miss
Foto: Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport
1/2
19.01.2018.
u 09:09

U sklopu zabavnog dijela programa, goste će na bečkom balu zabavljati poznata dalmatinska klapa Maslina i tamburaški sastav Mejaši

"Hrvatski bal obilježit će bogat i raznovrstan kulturno-zabavni program, a novost je da će se ove godine održati i izbor za najljepšu djevojku hrvatskog iseljeništva", rekao je Miroslav Piplica, predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u Beču koja je već 27. put organizator ove balske svečanosti suvremenih hrvatskih doseljenika u austrijskom glavnom gradu.

Događaj će se održati 3. veljače 2018. u prestižnom zdanju Sofiensäle u Marxergasse 17 u trećem bečkom stambenom okrugu, s početkom u 20 sati.

"Četiri najljepše Hrvatice iz iseljeništva u lipnju će moći sudjelovati na izboru Miss Supranational Hrvatske", istaknuo je Piplica, napomenuvši kako će potom od ukupno 18 kandidatkinja najljepša predstavljati Hrvatsku na izboru koji prati više od stotinu država diljem svijeta. 

U sklopu zabavnog dijela programa goste će na bečkom balu zabavljati poznata dalmatinska klapa Maslina i tamburaški sastav Mejaši, a za promociju hrvatskih narodnih plesova i pjesama pobrinut će se tri kulturno-umjetnička društva iz Beča: Bosanska Posavina, Busovača i Posavski vez. 

"Očekujemo oko 500 gostiju iz Austrije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te predstavnike političkog, diplomatskog, gospodarskog i kulturnog života navedenih država", zaključio je Piplica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije