Događaj za pamćenje

Raskošan koncert Zagrebačke filharmonije u Beču

Zagrebačka filharmonija
PR
17.10.2017.
u 09:38

Posebna glazbena poslastica za sve prisutne Hrvate, ali i njihove brojne austrijske prijatelje, bila je skladba Natka Devčića "Poskočica iz Istarske suite"

Ovacije i oduševljenje bečke publike u ponedjeljak poslijepodne u Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču najbolja su potvrda virtuoznog muziciranja Zagrebačke filharmonije i njihove jedinstvene raskoši. 

Orkestrom je ravnao austrijski dirigent David Danzmayr, a kao solistice nastupile su poznata austrijska violinistica Elisabeth Kropfitsch i južnokorejska violončelistica Meehae Ryo. Dame su uz pratnju Zagrebačke filharmonije izvele Koncert za violinu, violončelo i orkestar u a-molu, op. 102, skladatelja Johannesa Brahmsa, a publika je imala priliku čuti i 5. simfoniju u e-molu, op. 64, skladatelja Petra I. Čajkovskog.

Posebna glazbena poslastica za sve prisutne Hrvate, ali i njihove brojne austrijske prijatelje, bila je skladba Natka Devčića "Poskočica iz Istarske suite". Za dugotrajni pljesak i ovacije glazbenici su se publici na kraju koncerta odužili izvođenjem Brahmsova mađarskog plesa br. 2.

Događaju je bio nazočan i ravnatelj Zagrebačkih filharmoničara Mirko Boch. Izrazio je zadovoljstvo što je njegov orkestar česti gost u Austriji, naglasivši kako je to već postala tradicija kojoj je svrha njegovanje kulturno-glazbenih veza između dvaju zemalja.

Zagrebačka filharmonija prošlog proljeća u bečkom je Konzerthausu održala uspješan koncert, a prije toga nastupila je i na novogodišnje jutro u Salzburgu. Orkestar će danas svirati u Klagenfurtu, nakon toga na redu je ponovno Salzburg, gdje će 1. siječnja 2018. godine održati treći zaredom Novogodišnji koncert. 

Organizator ove glazbene poslastice u Beču bila je austrijska Udruga za međunarodnu glazbu i kulturnu potporu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije