Kolumnistica Moje Hrvatske

Mirjana Piskulić preuzela Hrvatsku maticu iseljenika

Mirjana Ana-Maria Piskulić
Foto: Stefana Zrnić
18.07.2016.
u 11:29

Odlučeno je tako u četvrtak na drugoj sjednici Upravnog odbora, nakon što je dosadašnjem ravnatelju Marinu Knezoviću istekao četverogodišnji mandat

Mirjana Ana-Maria Piskulić imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnateljice Hrvatske matice iseljenika. Pred njom je sada, kako sama kaže, bezbroj izazova i novih poteza.

"Preuzimanjem ovakve odgovornosti prvo se podrazumijeva detaljan uvid u cjelokupno stanje. Također, tijekom ljeta Matica ima najviše programa, tako da će biti dosta posla. U sljedećem razdoblju voljela bih da pojačamo komunikaciju s iseljeničkim udrugama i pojedincima", otkrila je naša sugovornica.

Ustanova koju Piskulić od danas vodi utemeljena je 1951. godine. Njezin Hrvatski iseljenički zbornik izlazi čak šest desetljeća, a časopis Matica pet godina duže.

"U današnje vrijeme sve se brže mijenja i migracije su složenije. Nadam se kako će za pet godina svaki Hrvat moći računati na Maticu. Da bi se to postiglo potrebne su prilagodbe novim situacijama", dodala je vršiteljica dužnosti ravnateljice.

Piskulić je rođena 1958. godine u Južnoafričkoj Republici, a po zvanju je logoped i fonetičar.

U Hrvatsku maticu iseljenika prvi put dolazi 1991. na mjesto koordinatorice za odnose s hrvatskim manjinama u okolnim zemljama. Tijekom 14 godina rada uređivala je i Matičin internetski portal.

Diplomatsku karijeru započela je 2005. kao prva tajnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri. Od 2008. do 2013. bila je generalna konzulica u Sydneyu.

Prije dvije godine vratila se u Maticu i preuzela Odjel za informiranje iseljeništva.

Od ožujka 2016. sudjeluje u pokretanju Večernjakovog portala Moja Hrvatska za koji piše o svojim iskustvima s Hrvatima izvan domovine.

Komentara 3

Avatar 2222
2222
12:36 18.07.2016.

Jedna pogreska Ispracavam se nije piskuric vec! Mirjana Ana-Maria Piskulić

Avatar 2222
2222
12:33 18.07.2016.

Prava osoba za takav posao. Mirjana sad treba pozvati sve udruge hrvata diljem svijeta na zajednicki skup koji bi trebao biti jedan od veci skupova i na njemu odluciti kopliko nam je potrebno suradjivati sa aktualnim vlastima Hrvatske,naravno predloziti programe koji bi zanimali obije strane.Ocekujem da mi se neko i javi iz kancelarijskog prostora Mirajane Piskuric .Osobno vodim Udrugu Hrvatskih Povratnika i zelio bi da se Hrvati polako nastanjuju na hrvatskom tlu i stime pridonese oporavku sadasnjeg finacijskog stanja drzave, Cestitamo novoj ravnateljici i zelimo i skori razgovor sve najbolje predsjednik Udruge Zdravko Belancic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije