U srijedu i četvrtak

Hrvatski komorni orkestar gostuje u Beču i Salzburgu

Hrvatski komorni orkestar
Foto: Hrvatski komorni orkestar
1/2
19.02.2018.
u 09:24

Za publiku u salzburškom Mozarteumu, orkestar je uvrstio u program i dva djela Wolfganga Amadeusa Mozarta – "Koncert za dva glasovira u Es-duru" i glasoviti "Requiem"

Hrvatski komorni orkestar iz Zagreba uskoro gostuje u prestižnim koncertnim prostorima u Austriji. U srijedu 21. veljače 2018. godine, s početkom u 15.30 sati, u diljem svijeta poznatom Musikvereinu u Beču, a u četvrtak 22. veljače, u isto vrijeme, u Mozarteumu u Salzburgu.

Na repertoaru koncerta Hrvatskog komornog orkestra pod ravnanjem Mirana Vaupotića te uz sopranisticu Eunsie Hong, mezzosopranisticu Sofiju Tumanyan, tenora Moises Molina, basbaritona Stevena Schescharega i violončelisticu Youngeun Kim, kao i Oratorijski zbor crkve sv. Marka – Cantores Sancti Marci, naći će se djela kao što su "La Morte del Buffone", "Rokoko varijacije", "Requiem"... 

Za publiku u salzburškom Mozarteumu, orkestar je uvrstio u program i dva djela Wolfganga Amadeusa Mozarta – "Koncert za dva glasovira u Es-duru" i glasoviti "Requiem".

Višestruko nagrađivani Hrvatski komorni orkestar utemeljen je 1988. godine na poticaj Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika, pod predsjedanjem Stanka Mlinara. Idejni začetnik bio je Anđelko Ramušćak, a cilj projekta – potaknuti komorne ansamble na izvođenje orkestralne literature te dati priliku mladim glazbenicima da steknu prva glazbena iskustva.

Aktualni šef Miran Vaupotić dirigirao je uglednim orkestrima i opernim ansamblima u Sjedinjenim Američkim Državama, Latinskoj Americi, Aziji, na Bliskom Istoku te u Europi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije