Jačanje suradnje

Milas: Povratak nas veseli, ali i obvezuje

Zvonko Milas i Josip Jerković
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
08.04.2016.
u 09:31

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastao se jučer s Josipom Jerkovićem, dopredsjednikom Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda

Razgovarali su o unapređenju položaja naših ljudi, njihovim poteškoćama te programima koji se provode s ciljem poticanja povratka i održivog ostanka u tom dijelu Bosne i Hercegovine. 

"Podatak da se preko 7000 obitelji želi vratiti u svoje domove je činjenica koja nas veseli, ali ujedno i obvezuje. Uz osiguravanje osnovnih preduvjeta za život, kao što je rješavanje stambenog pitanja, ključ održivog ostanka i opstanka su radna mjesta. Stoga ćemo svakako naglasak u svim našim aktivnostima i programima staviti upravo na taj važan čimbenik. Potencijala ima jako puno, volje također", ističe predstojnik Milas. 

Dopredsjednik Jerković naglašava kako je povratak Hrvata u Republiku Srpsku otežan iz nekoliko razloga, zbog čega očekuje snažniju potporu Hrvatske: "Problema je puno, od obnove kuća do zapošljavanja. Zbog toga nam je važno ostvariti čvršću suradnju da bi se poteškoće brže i uspješnije rješavale".

Sugovornici su složni kako je potrebna bolja međusobna koordinacija te da će sinergijsko djelovanje i suradnja resornih institucija iz Republike Hrvatske i entiteta Republike Srpske dovesti do značajnijih pomaka na bolje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije