Radna mjesta

Milas: Nastavit će se s potporom Hrvatima u BiH

Zvonko Milas
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
1/4
24.11.2016.
u 15:11

U Vitezu su se sastali i s mladim glumcima Gradskog kazališta, dok su u Kiseljaku posjetili gradilište doma za starije i nemoćne osobe koji se podiže uz potporu hrvatske vlade, kao i obiteljsko gospodarstvo "Rasadnik Mili", koje je među najvećim proizvođačima cvijeća u Bosni i Hercegovini te punionicu mineralne vode "Tilea"

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državna tajnica u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić najavili su u srijedu nastavak potpore Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini, a posebice poduzetničkim i humanitarnim projektima koji će osigurati njihov opstanak u toj zemlji. 

"U ovim teškim vremenima želimo biti uz Hrvate u Bosni i Hercegovini", izjavio je Milas u Sarajevu, gdje su se Bušić i on u sjedištu Caritasa Vrhbosanske nabiskupije sastali s kardinalom Vinkom Puljićem.

Podsjetio je i kako Hrvatska ima ustavnu obvezu skrbiti o našim ljudima izvan domovine pa će to činiti i kada je riječ o Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini.

Pritom, kako je istaknuo, neće nametati nikakva rješenja niti će se miješati u unutarnje uređenje. 

Pitanja poput onoga o eventualnoj uspostavi trećeg entiteta, dodao je Milas, ostaju isključivo stvar dogovora unutar Bosne i Hercegovine.

Bušić i Milas tijekom dana posjetili su Vitez i Kiseljak u središnjoj Bosni te potom Sarajevo, a tamo su se sastali s predstavnicima lokalnih vlasti i vjerskih zajednica te nekima od uspješnih poduzetnika.

U Vitezu su se sastali i s mladim glumcima Gradskog kazališta, dok su u Kiseljaku posjetili gradilište doma za starije i nemoćne osobe koji se podiže uz potporu hrvatske vlade, kao i obiteljsko gospodarstvo "Rasadnik Mili", koje je među najvećim proizvođačima cvijeća u Bosni i Hercegovini te punionicu mineralne vode "Tilea".  

"Radna su mjesta ključ opstanka", rekao je Milas istaknuvši kako se mora ulagati i u školovanje novih hrvatskih generacija pa će se stoga nastojati osigurati veći broj stipendija za učenike i studente.

Komentara 4

Avatar Olujni
Olujni
21:39 24.11.2016.

Da ste se tako brinuli '92-e da veći dio Bos. Posavine ne padne Srbima u šake danas ne bismo imali trovanje stanovnika Sl.Broda a imali bismo i sigurnu granicu sa bosanske strane Save u duljini od 200 km, ovako se nikad ne zna kada će bradonje napasti sa bosanske strane!

DU
Deleted user
23:55 24.11.2016.

Bosna i Hercegovina najveći je uteg oko vrata Hrvatskoj!

CI
cinbenik
08:19 25.11.2016.

Prvo ste uniustili Hrvate Bosne pogresnom politikom HDZea ,pogodovanjem HDze regiji,a sada imate obvezu skrbiti........Da Amerika skrbi o Hrvatima Bosne,nebi nadoknadila povjesnu stetu HDzea u uniswtenju svega Hrvatskog u Bosni,a posebno Posavini.....Hrvati iz Bosne su prisilno morali napustiti vjekovna ognjista zbog HDZe experimenta prisajedinjenja Hercegovine,a koja je takodje nezadovoljna etnicki cista,jer je ostala u BiH..Jednom rijecju nenadoknadiva i povjesna steta Hrvatima BiH od strane apsolutne vladavine HDze legalnih prestavnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije