Livno

Milas: Mladima moramo dati posao!

Livno
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
21.07.2016.
u 18:20

Kao najveći problem domaćini su izdvojili odlaske cijelih obitelji

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini, jučer su posjetili općinu Livno.

Ujedno su održali sastanak s Borjanom Krišto, zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Draškom Dalićem, predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije te Lukom Čelanom, načelnikom općine.

Kao najveći problem domaćini su izdvojili odlazak mladih i cijelih obitelji. Iako iseljavanje iz Livna traje desetljećima, posljednjih godina pretvorilo se u egzodus.

"Davanjem potpore strateškim projektima s područja obrazovanja, zdravstva te kulture, i Republika Hrvatska potiče mlade na ostanak. No, potrebno je gospodarski jačati suradnju. Iseljavanja će biti i dalje, međutim mladima prije svega moramo dati posao kako bi svoju budućnost gradili ovdje", rekao je predstojnik Milas.

Izaslanstvo Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetilo je i župu Svih svetih u Guberu te Županijsku bolnicu "dr. fra Mihovil Sučić" gdje ih je ravnatelj dr. Ivan Cikojević upoznao s trenutačnim stanjem.

Komentara 1

Avatar Milokliz
Milokliz
11:17 22.07.2016.

Zašto su vijesti iz inozemstva pod "Moja Hrvatska"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije