Washington

Markić poručio hrvatskim iseljenicima: 'Otvorite se svojoj baštini i svome porijeklu'

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
11.09.2018.
u 09:19

Pozvao je sudionike hodočašća da se u skladu s Isusovom riječju Effata otvore i svojoj baštini i svome porijeklu, ali i znakovima vremena te Božjem planu sa svakim ponaosob

U bazilici Nacionalnog svetišta Bezgrješnoga začeća blažene Djevice Marije u Washingtonu, hrvatski katolici proslavili su 48. obljetnicu blagoslova dviju ulaznih kapela u kriptu svetišta koje su 1970. darovali američki Hrvati. 

Jedna kapelica posvećena je Majci Božjoj Bistričkoj, a druga Mariji, Kraljici mira. Euharistiju je predvodio ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, a domaćin fra Mavro Dolčić, hrvatski franjevac trećoredac i voditelj Hrvatske katoličke misije sv. Blaža u Washingtonu, organizirao je ovo sada već tradicionalno godišnje hrvatsko hodočašće. 

Ravnatelj Markić u homiliji je govorio o značenju hrvatskog i katoličkog identiteta naših iseljenika koji je u novim sredinama obogaćen mnogim sastavnicama, ali se njegovo očuvanje nalazi i pred brojnim izazovima. Pozvao je sudionike hodočašća da se u skladu s Isusovom riječju Effata otvore i svojoj baštini i svome porijeklu, ali i znakovima vremena te Božjem planu sa svakim ponaosob. 

Voditelj misije Dolčić zahvalio je svima na sudjelovanju, a posebno je pozdravio i bogoslova dominikanca hrvatskih korijena Paula Maricha koji je asistirao na slavlju. 

Nakon mise sudionici su se s pjesmom i molitvom uputili pred kapelicu Majke Božje Bistričke gdje je liturgija završena, a slavlje je nastavljeno srdačnim druženjem hodočasnika u kafeteriji bazilike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije