Predaja vjerodajnica

Marija Kapitanović nova hrvatska veleposlanica u Rumunjskoj

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske
27.11.2019.
u 22:50

Sugovornici su istaknuli odlične bilateralne odnose dviju zemalja te mogućnosti njihova daljnjeg razvoja, poglavito na području gospodarstva

Veleposlanica Marija Kapitanović predala je 26. studenoga 2019. godine vjerodajnice rumunjskom predsjedniku Klausu Iohannisu.

U srdačnom razgovoru nakon ceremonije veleposlanica Kapitanović čestitala je predsjedniku Iohannisu na pobjedi za novi predsjednički mandat. Sugovornici su istaknuli odlične bilateralne odnose dviju zemalja te mogućnosti njihova daljnjeg razvoja, poglavito na području gospodarstva.

Istaknuta je i dobra suradnja u sklopu Europske unije, a kako Hrvatska prvi put preuzima predsjedanje Vijećem EU početkom sljedeće godine, veleposlanica Kapitanović predstavila je prioritete hrvatskog predsjedanja. Referirala se i na uspješnu razmjenu iskustava s Rumunjskom koja je također prvi put predsjedala Vijećem EU prvih šest mjeseci 2019. Sugovornici su naglasili i vrlo visoke standarde zaštite manjina u obje zemlje.

Predsjednik Iohannis poželio je dobrodošlicu hrvatskoj veleposlanici i uspješan rad u Rumunjskoj. Naglasio je dobru perspektivu budućih odnosa s obzirom na to da sada rumunjska Vlada i predsjednička administracija imaju integrativni pristup te istaknuo punu otvorenost rumunjske strane za podrškom tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije