Ne propustite

"Maratonci trče počasni krug" u bečkom Akzentu

Maratonci trče počasni krug
Foto: PR
10.11.2016.
u 09:14

U najavi predstave stoji da "godine prolaze, a popularnost – Maratonaca – ne opada"

U Bečkom kazalištu Akzent, u nedjelju 13. studenoga u 19.30 sati, gostuje Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba s kultnom komedijom Dušana Kovačevića "Maratonci trče počasni krug", u režiji Ive Milošević.

Prema riječima samoga autora, radi se o "gorkoj komediji, pisanoj kao drama o mladom čovjeku smućenim pogrebnim poslovima obitelji – društva, koji ga prisiljava da se bavi najsigurnijim poslom na svijetu".

"Topalovići, pogrebno poduzeće, likovi stari 150 godina, čitanje oporuke i mnogi slični motivi pronašli su svoje mjesto i u općoj kulturnoj svijesti našeg vremena i stalno stječu novu publiku", rekao je Blaško Papić, predsjednik Hrvatskog kulturnog i sportskog društva Zagreb u Beču, koje je glavni organizator gostovanja zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh.

U najavi predstave stoji da "godine prolaze, a popularnost – Maratonaca – ne opada". 

Izvrsni dijalozi, fantastični likovi i svakako začudan zaplet u kojem se ismijava smrt i lažni moral, razlog su više da pogledate ovu predstavu.

U njoj najstarijeg Topalovića, Maksimilijana, glumi Vilim Matula, Aksentija Elizabeta Kukić, Milutina Nikša Butijer, Lakija Hrvoje Kečkeš, a najmlađeg Mirka Luka Petrušić. Kristina je Maja Posavec, Đenka Đavo Tarik Filipović, Bili Piton Filip Detelić, Olja Mia Anočić-Valentić, a Pregaženog čovjeka glumi Ivan Đuričić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Akzenta ili kod organizatora, na brojevima telefona: 0699 194 519 10 i 0699 108 858 19 (www.zagrebwien.at).  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije