Iz Luksemburga

Splitski gitaristički kvartet kreće na europsku turneju

Splitski gitaristički kvartet
Facebook
22.01.2018.
u 10:38

Na programu će tako biti kompozicije Ivana Padovca, Slavka Fumića, Željka Brkanovića, Frane Paraća, Boris Papandopula, Vlade Sunka, Ante Čaglja, Miroslava Miletića i Ivana Božičevića

Splitski gitaristički kvartet u srijedu 31. siječnja 2018. s početkom u 20 sati gostuje u prostoru Foyer européen (10, rue Heine). Bit će to već treći njihov koncert u Luksemburgu u posljednje tri godine koji se prvi put održava se uz organizacijsku podršku Hrvatskog društva Luksemburg i Glazbenog kruga europskih institucija. 

Majstori iz Splita izvest će samo djela hrvatskih skladatelja. Na programu će tako biti kompozicije Ivana Padovca, Slavka Fumića, Željka Brkanovića, Frane Paraća, Boris Papandopula, Vlade Sunka, Ante Čaglja, Miroslava Miletića i Ivana Božičevića. Ulaz je slobodan.

Samo nekoliko dana poslije, 3. veljače 2018., splitski kvartet održat će koncert u sklopu 5. međunarodnog festivala komorne glazbe u Torreperogilu (Andaluzija, Španjolska).  

Posebno je važno istaknuti njihov nastup 5. veljače 2018. u glavnom gradu Bugarske. Naime, sofijska filharmonija u povodu predsjedanja Bugarske Europskom unijom organizira ciklus koncerata pod nazivom "Musica Europa 2018." na kojima će nastupiti glazbenici iz država članica EU.

Upravo je Splitskom gitarističkom kvartetu pripala čast predstavljati Hrvatsku u tom ciklusu i na koncertu izvesti program sastavljen isključivo od djela već spomenutih hrvatskih autora za gitaru.

Splitski kvartet osnovan je 2010. godine, a čine ga nagrađivani gitaristi: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije