Zagreb

Kardinal Bozanić s voditeljima hrvatskih katoličkih misija

IKA
07.06.2018.
u 09:34

Kardinal im je zahvalio za njihov rad, osobito u djelu povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske, potičući ih da posebnu pozornost i nadalje posvećuju čuvanju spomena na duhovnu i kulturnu baštinu hrvatskog naroda

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u utorak 6. lipnja u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu delegaciju voditelja hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu na čelu s preč. dr. Tomislavom Markićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Uz preč. Markića, susretu su prisustvovali vlč. Stjepan Čukman, voditelj Hrvatske katoličke misije Nica i delegat Hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu, o. Tomislav Kraljević, OP, voditelj Hrvatske katoličke misije Pariz, fra Tomo Anđić, OFM, voditelj Hrvatske katoličke misije Brisel, fra Mišo Sirovina, OFM, voditelj Hrvatske katoličke misije Rotterdam i fra Ljubomir Šimunović, OFM, voditelj Hrvatske katoličke misije London. U razgovoru, preč. Markić i prisutni izvijestili su kardinala o životu i djelovanju hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu, zahvalivši mu na svesrdnoj podršci. 

Kardinal Bozanić zahvalio im je za njihov rad, osobito u djelu povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske, potičući ih da posebnu pozornost i nadalje posvećuju čuvanju spomena na duhovnu i kulturnu baštinu hrvatskog naroda.

Kardinal je također zamolio okupljene voditelje da u svom pastoralnom radu promiču istinu o svetom svjedočanstvu života i ljubavi prema Bogu, Crkvi, čovjeku i domovini bl. Alojzija Stepinca, čiju 120. obljetnicu rođenja i 20. obljetnicu beatifikacije obilježavamo ove godine: "Neka vam u vašem radu svijetli primjer bude upravo bl. Alojzije Stepinac i njegova ljubav prema istini koju je bio spreman potvrditi i mučeničkom smrću".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije