Predstavljanje knjige

Kakav je bio doprinos Hrvata najmnogoljudnijoj državi Južne Amerike?

NILTON FUKUDA/DPA/PIXSELL
16.01.2019.
u 09:23

Na promociji ovog jedinstvenog troknjižja znanstvenici će kroz prošlost i sadašnjost predstaviti odabrana društvena i kulturna obilježja hrvatske iseljeničke zajednice u Brazilu

Predstavljanje troknjižja o hrvatskoj zajednici u Brazilu autora i priređivača projektnih izdanja dr. sc. Milana Puha iz São Paula održat će se u četvrtak 17. siječnja 2019. u 13 sati u dvorani Hrvatske matice iseljenika.

Uz pozdravnu riječ ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Mije Marića te autora i priređivača projektnih izdanja, o spomenutom troknjižju naše zajednice u Brazilu govorit će predstavnici Hrvatskog instituta za povijest dr. sc. Gordan Ravančić i dr. sc. Darjan Godić.

Dr. sc. Milan Puh, Puljanin s višegodišnjom brazilskom adresom, voditelj je istraživačkog projekta "Povijest Hrvata i hrvatskog useljeništva u Brazil" u São Paulu od 2015. godine i priređivač knjiga "Hrvatska u Brazilu – iseljeničke priče i priče o useljenju", "Hrvatska u Brazilu do 1918: prva faza useljavanja" i "Hrvatska u Brazilu između 1918. i 1945.: druga faza useljavanja". 

Projekt se realizira uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Na promociji ovog jedinstvenog troknjižja znanstvenici će kroz prošlost i sadašnjost predstaviti odabrana društvena i kulturna obilježja hrvatske iseljeničke zajednice u Brazilu te istodobno upozoriti na demografske pokazatelje kao i stvaralačke doprinose Hrvata razvitku najveće i najmnogoljudnije države u Južnoj Americi.

Dr. sc. Milan Puh profesor je hrvatskog jezika i povijesti u Croatiji Sacri Paulistani i u Društvu prijatelja Dalmacije u São Paulu, gdje živi većina brazilskih Hrvata. Znanstveni je suradnik Centra za Slavenske studije Sveučilišta savezne brazilske države Paraná na znanstvenom projektu "Kartografija slavenskih studija u Brazilu: znanstveno-istraživački rad i njegova internacionalizacija". Hrvatska zajednica u Brazilu inače broji oko 80 tisuća ljudi.

Moderatorica promocije je Vesna Kukavica, voditeljica Odjela za nakladništvo Hrvatske matice iseljenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije