Splitski gitaristički kvartet

'U Luksemburgu se zapravo osjećamo kao kod kuće'

Splitski gitaristički kvartet
Foto: Anđelko Markulin
1/3
02.02.2018.
u 10:09

Splitske majstore gitare već sutra očekuje koncert u okviru 5. međunarodnog festivala komorne glazbe u španjolskom Torreperogilu

Otvarajući svoju malu europsku turneju, Splitski gitaristički kvartet u Luksemburgu je održao koncert izvodeći djela hrvatskih autora. 

Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević u prostoru Foyer Européena započeli su nastup varijacijama na temu "Karneval u Veneciji" Ivana Padovca te skladbama "Nocturne" i "Siciliana" Slavka Fumića i Željka Brkanovića. 

Splitski umjetnici nastavili su s "Muzikom za gitaru" Frane Paraća i "Dvjema igrama" Borisa Papandopula. Posebno zanimljive bile su kompozicije Vlade Sunke "Oš' neš" i Ante Čaglja "Rodrigo u Zagori". 

Koncert je zaključen skladbama Miroslava Miletića, Ivana Božićevića i "Varijacijama na dalmatinsku temu" te završnom izvedbom "Iščekivanje i odlazak" Vlade Sunke. 

"Bio je to naš treći koncert u Luksemburgu u posljednje četiri godine. Ovdje se zapravo osjećamo kao kod kuće", rekao je Josip Dragnić, posebno ističući koncert koji je na rasporedu 5. veljače 2018. u zgradi sofijske filharmonije.

"Sofijska filharmonija u povodu predsjedavanja Bugarske Europskom unijom u prvih šest mjeseci 2018. organizira ciklus koncerata pod nazivom 'Musica Europa 2018'. Drago nam je da je upravo Splitskom gitarističkom kvartetu pripala čast predstavljati Hrvatsku u tom ciklusu i na koncertu izvesti program sastavljen isključivo od djela hrvatskih autora za gitaru", objasnio je Dragnić. 

No, prije nastupa u Bugarskoj, splitske majstore gitare već sutra očekuje koncert u sklopu 5. međunarodnog festivala komorne glazbe u španjolskom Torreperogilu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije