Diplomacija

Buljević predao vjerodajnice u Estoniji

Josip Buljević
Facebook
27.03.2018.
u 09:15

Zajednički je cilj unaprjeđenje ukupnih bilateralnih odnosa, jačanje gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje. Obje strane istaknule su važnost suradnje u sklopu predsjedanja Europskom unijom te u vezi sa sigurnosti u istočnoj i jugoistočnoj Europi

Hrvatski veleposlanik u Finskoj Josip Buljević predao je 20. ožujka 2018. godine vjerodajnice predsjednici Republike Estonije Kersti Kaljulaid te joj tom prilikom prenio poruke predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović s izrazima osobitog poštovanja i željama za prosperitet.

U nastavku razgovora obje strane izrazile su želju za nastavkom dobre bilateralne suradnje. Kaljulaid je istaknula kako s Republikom Hrvatskom želi razgovarati o budućnosti Europe i najboljim načinima osiguranja mira i prosperiteta. Spomenuta su i pitanja globalne sigurnosti, uključujući energetsku sigurnost, jedinstveno digitalno tržište i učinkovito upravljanje granicama.

Tijekom boravka u Tallinnu, veleposlanik Buljević sastao se i s ministrom vanjskih poslova Svenom Mikserom s kojim je otvorio niz tema o suradnji dviju strana u sljedećem razdoblju. 

Zajednički je cilj unaprjeđenje ukupnih bilateralnih odnosa, jačanje gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje. Obje strane istaknule su važnost suradnje u sklopu predsjedanja Europskom unijom te u vezi sa sigurnosti u istočnoj i jugoistočnoj Europi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije