Moja Hrvatska
20°C
  • Spezispezi:

    Iseljeni Hrvati su jedini spas za državu i jedina mogućnost da se podigne ovakva ekonomija. No, to se neće dogoditi dok god Hrvati ne uzmu vlast u državi, tj. dok god crvena buržoazija prevarama uzurpira i krade izbore. A oni ... prikaži još! u dijaspori vide najvećeg neprijatelja. Što su uzeli 45. nisu pustili do danas. Dogodilo se samo da je njihov stisak malo popustio 91.-2000. i to je sve.

  • martineo:

    Jedan od preduvijeta za povratak raseljenih Hrvata i njihovih potomaka je: Stambeni sektor! U ruralnim mjestima krenuti sa inicijativom gradnje stambenih naselja, tipa kuća i okučnica (tipska naselja). Prezentirati takve projekte u dijaspori i pozivati mlade vračne parove i njihove ... prikaži još! roditelje da se vrate. Primjer gdje bi to mogao biti "Pilot projekt" je mjesto Cerna, Gradište, Andrijaševci, Rokovci (Ist.Slavonija). Zašto? Pa u firmama Nexus i Multinorm (Cerna-Gradište) ima više stotina radnika(kooperanata) koji dolaze raditi iz Gunje, Orašja i ostalih mjesta npr. iz BiH.....a mogli bi raditi povratnici iz dijaspore. Plaće su od 6000kn na više. Uz dobar projekt i ugovor, korisnik kuće (tematski niz kuća od 20-40 stam.jedinica) dati uz povoljne uvjete jreditiranja na duži period otplate....itd.itd. Ozbiljni kontakt MVP RH ili stranice iz Dijaspore na moj profil u inbox.

  • grizli123:

    Iz pizicije normalnog čovjeka koji nije uvezan ni na koji način u političke strukture Lijepe naše ne vidim zašto se naši Hrvati ne bi vratili u svoju domovinu, bez obzira je li to ekonomska ili "politička" emigracija. Postoji problem na ... prikaži još! razini političke strukture a to je strah od promjena do kojih bi neminovno došlo sa velikim povratkom, a te promjene bi zasigurno bile na njihovu štetu i političku i ekonomsku. Drugo je pitanje što bi to donijelo nama normalnim Hrvatima koje još uvijek nazivaju šutljiva većina. Moje mišljenje je kako ćemo se naći između čekića i nakovnja jer će se oni koji se vrate sa ovima koji kod nas i sada imaju politiku i gospodarstvo u svojim rukama povezati kroz novce i gospodarsko politički utjecaj što se već i sada događa ako pogledate sa kime HSK komunicira. Bog i Hrvati !!

Još iz rubrike Vijesti

Napretkovci u Beču
PRIJAVE DO 15. LIPNJA

U kolovozu u Beču 22. Napretkova Ljetna akademija i 5. Ljetna škola njemačkog jezika

PRIOPĆENJE STOŽERA

Privremena zabrana, odnosno ograničenje prelaska svih graničnih prijelaza RH produžava se do 15. lipnja

Veleposlanstvo RH u Beču
OBAVIJEST

Veleposlanstvo RH u Beču: Konzularni odjel ponovno počeo rad sa strankama