izbor između 21 djevojke

Izabrane najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

Dubravka Petric/PIXSELL/ILUSTRACIJA
09.07.2021.
u 11:22

Lidija Sarić iz Srbije dobila je najviše glasova, njih 9.908

Lidija Sarić iz Srbije proglašena je najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan Hrvatske za 2021. godinu. Prva i druga pratilja su Hrvatice iz Mađarske. Prva pratilja je Kinga Deniza Nancze dok je druga pratilja Darinka Orčik.

Pobjednice su proglašene u online putem na stranici Udruge Stećak. Lidija Sarić je dobila najviše glasova, njih 9.908. Kinga Deniza Nancze imala je 9.420 glasova, dok je Darinka Orčik imala 2.148 glasova. Druga pratilja za nagradu je dobila repliku srebrnih naušnica s pozlatom iz Mandina Sela, a prva pratilja repliku srebrnih naušnica i ogrlice iz Sasine, u okolici Sanskoga Mosta, prenosi Fenix magazin.

Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske "Najljepša od najljepših“ za 2021. godinu organizirali su Udruga Stećak i Hrvatska matica iseljenika. Zbog epidemioloških mjera i izmijenjenih mjera putovanja i ove godine nije bilo moguće organizirati okupljanje sudionica iz različitih krajeva svijeta.

Na izbor su se prijavile Hrvatice iz svih dijelova svijeta, od Njemačke, Austrije, Švicarske, pa do prekooceanskih zemalja Australije, Novog Zelanda, Amerike…, ukupno 21 djevojke.

Fotografije svih djevojaka možete pogledati u nastavku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije